Εκλογές: Οι αποζημιώσεις υπαλλήλων ΥΠΕΣ και Δήμων – Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Εκλογές: Οι αποζημιώσεις υπαλλήλων ΥΠΕΣ και Δήμων – Τι προβλέπει η ΚΥΑ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο παρά πέντε των εκλογών δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στις εκλογικές αποζημιώσεις των υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών και των δημοτικών υπαλλήλων, αυτών δηλαδή που θα επωμισθούν το κύριο βάρος της διεξαγωγής των εκλογών. 

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών θα λάβουν το ποσό των 2.070 ευρώ έκαστος (αφορά συνολικά περίπου 800 υπαλλήλους), ποσό αυξημένο σε σχέση με το 2019 που είχαν λάβει 1.800 ευρώ. 

Παράλληλα και ο αριθμός αυτών που προβλέπεται να εργαστούν θα είναι αυξημένος εφόσον εντάχθηκαν και οι υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης στα εκλογικά συνεργεία, συνολικά περίπου 800 υπάλληλοι.

Αντίστοιχα αυξημένη θα είναι και η εκλογική αποζημίωση των δημοτικών υπαλλήλων  που θα εργαστούν για τις εκλογές που έχει καθοριστεί στα 200 ευρώ σε σχέση με τα 130 που ήταν στις εκλογές του 2019. 

Αυξημένη αμοιβή 3.000 ευρώ θα λάβουν 228 υπάλληλοι οι οποίοι εργάστηκαν σε νευραλγικές θέσεις για την διεξαγωγή των εκλογών όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα όπως όσοι υπηρετούν στις Διευθύνσεις Διοικητικής Υποστήριξης, Προϋπολογισμού και Οικονομικής Διαχείρισης, Προμηθειών και Υποδομών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. 

Οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ιθαγένειας που θα εργαστούν για τις εκλογές, θα λάβουν 1.200 έκαστος, οι υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας, του ΕΦΚΑ και του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. 400 ευρώ ο καθένας ενώ η εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων καθορίζεται στο ποσό των  370 ευρώ. 

Τέλος οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών του τομέα Μακεδονίας Θράκης θα λάβουν 1.200 ευρώ έκαστος, οι υπάλληλοι του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης 560 ευρώ έκαστος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα ποσά δεν υπόκεινται σε φορολόγηση.  

Το συνολικό ύψος της δαπάνης που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό για τις αμοιβές φτάνει τα 13.721.110 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT