Στο 48,76% η συμμετοχή στο 81,7% των εκλογικών τμημάτων, έως τις 16:30

Στο 48,76% η συμμετοχή στο 81,7% των εκλογικών τμημάτων, έως τις 16:30

Το ποσοστό αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλαν στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 17.548 εκλογικών τμημάτων σε σύνολο 21.467.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ποσοστό 48,76% ανέρχεται η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία έως τις 4:30 το απόγευμα, ενώ οι πολίτες θα συνεχίσουν να προσέρχονται στις κάλπες μέχρι τις 7:00. 

Το ποσοστό αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλαν στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 17.548 εκλογικών τμημάτων σε σύνολο 21.467, ήτοι ποσοστό 81,7%, κάνοντας χρήση του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT) της SingularLogic.

«Ίσως στις επόμενες 2 ώρες να ξεπεραστεί το ποσοστό συμμετοχής των εκλογών του 2019», ανέφερε σε δήλωση του ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Η επόμενη δήλωση για την εκλογική διαδικασία, από την υπηρεσιασή υπουργό, κα Καλλιόπη Σπανού θα γίνει στις 7 το απόγευμα, όταν κλείσουν οι κάλπες.

Σημειώνεται ότι οι κάλπες στην επικράτεια έχουν ανοίξει από τις 7 το πρωί προκειμένου οι εκλογείς να ψηφίσουν για τη νέα Βουλή.

Εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι περίπου 9,8 εκατ. ψηφοφόροι, εκ των οποίων για πρώτη φορά έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν σχεδόν 400.000 νέοι εκλογείς.

Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες που διαμένουν στην αλλοδαπή και είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, χθες Σάββατο, στα εκλογικά τμήματα που συγκροτήθηκαν σε 35 χώρες.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT