Εκλογές 2023: Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, λένε ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στην Κλαυθμώνος

Εκλογές 2023: Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, λένε ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στην Κλαυθμώνος

Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν το exit poll στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγα λεπτά πριν βγει το exit poll στις 7 το απόγευμα, δύο άτομα στο μικρό αμφιθέατρο του εκλογικού περιπτέρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, παίζουν με το κομπολόι τους. Κάποιοι κρατούν με τα χέρια τους το πρόσωπό τους, ο δείκτης στο στόμα, ο αντίχειρας στο μάγουλο. Άλλος κουνάει το πόδι του νευρικά. 

Μέχρι πριν λίγο, το κλίμα ήταν αισιόδοξο. «Αν δεν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα με πιάσει μελαγχολία», έλεγε στην «Κ» ο 69χρονος Ηλίας Κοφινάς. «Είναι το πιο προοδευτικό κόμμα», δήλωσε ο 17χρονος Χρύσανθος. «Δεν ψηφίζουμε για τους γονείς μας», ανέφερε ο επίσης 17χρονος Γιάννης, «ψηφίζουμε για εμάς, ό,τι και να βγει θα το πληρώσουμε εμείς». 

Ο ίδιος πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ αξίζει μια ακόμα ευκαιρία. «Πριν δεν κατάφερε να κάνει αυτά που ήθελε γιατί είχε τη Γερμανία πάνω από το κεφάλι του, και τα μνημόνια», αναφέρει. 

Μετά την ανακοίνωση του exit poll, το οποίο παρακολουθούμε σε γιγαντοοθόνη να μεταδίδει η ΕΡΤ, διατηρούν την αισιοδοξία τους. «Θετικό πνεύμα, υπάρχει ακόμα περιθώριο για συνεργασία, αν και δεν θα το ήθελα», λέει ο Γιάννης. 

«Μου κάνει εντύπωση πως στην αρχή λέγανε 2% διαφορά, μετά 4% και τώρα πήγε στο 11%», αναφέρει ο Χρύσανθος. Πάει να πει κάτι για το exit poll. Μήπως είναι λάθος; Το σκέφτεται, αλλάζει γνώμη, δεν ολοκληρώνει την πρόταση. «Είναι αρκετά έγκυρο», λέει εν τέλει. «Τι να πω, ζούμε με μια μικρή ελπίδα — τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα», καταλήγει». 

Τον κ. Κοφινά έχει αρχίσει να τον πιάνει η μελαγχολία που ανέμενε. «Είναι νωρίς ακόμα», τονίζει όμως. 

Ο 58χρονος Θοδωρής βλέπει το exit poll με δυσπιστία. «Δεν πιστεύω τίποτα ακόμα», λέει στην «Κ», «το περίμενα αυτό το παιχνιδάκι». 

Μπαίνοντας στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου λίγο πριν τις 19:30, μια κυρία θέτει μια ερώτηση: «Μα τέτοια πανωλεθρία;».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT