Εκλογές: Ενίσχυση ΚΚΕ σε αστικά κέντρα, εργατικές γειτονιές

Εκλογές: Ενίσχυση ΚΚΕ σε αστικά κέντρα, εργατικές γειτονιές

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τροφοδότησε την επικράτηση της Ν.Δ.», τόνισε ο γ.γ. του κόμματος Δημ. Κουτσούμπας και ζήτησε αύξηση των ποσοστών του κόμματος στις νέες εκλογές

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική ενίσχυση της πολιτικής επιρροής του ΚΚΕ σε αστικά κέντρα και εργατικές γειτονιές των μεγάλων πόλεων διαπίστωσε ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος, πάντως ζήτησε ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση ενόψει των διαφαινόμενων νέων εκλογών. «Οι νέες δυνάμεις στο πλάι των παλιών, που συσπειρώθηκαν γύρω από το κόμμα μας, μπορούν σήμερα να τροφοδοτήσουν μια νέα δυναμική στον δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης, της μαζικής, ταξικής πάλης, της ανασύνταξης συνολικά του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, της προώθησης της κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια, στο κεφάλαιο, στον καπιταλισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας επέμεινε σε ένα από τα βασικά προεκλογικά επιχειρήματα του ΚΚΕ, περί μοναδικής λύσης έναντι των υπολοίπων κομμάτων τα οποία περιγράφονται περίπου ως αποχρώσεις κοινών πολιτικών. Ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε ιδιαίτερα σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ως κύριου υπεύθυνου για την εμφατική νίκη της Ν.Δ. Οπως είπε, «είναι ξεκάθαρο αυτό που επισήμαινε το ΚΚΕ όλο αυτό το διάστημα, ότι παρά τις επιμέρους διαφορές τους, τις αντιπαραθέσεις τους, συγκλίνουν σε βασικές στρατηγικές πολιτικές, σε βασικές κατευθύνσεις. Κι όχι μόνο αυτό. Κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα ως κυβέρνηση και αυτή την τετραετία ως αντιπολίτευση, αποτέλεσε βασικό φορέα συντηρητικοποίησης ανθρώπων, τροφοδοτώντας τελικά την επικράτηση της Ν.Δ.».

Και πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ θα ασκεί τη μόνη ελπιδοφόρα για τον λαό μας αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή, στο μετερίζι των ταξικών, λαϊκών αγώνων, για την προστασία της ζωής, για την προστασία του εισοδήματος, όλων των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας».

Κατά τον κ. Κουτσούμπα, τα σενάρια για επανάληψη των εκλογών δεν γίνονται λόγω αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης, αλλά προκειμένου να αλλοιωθεί η ψήφος των πολιτών «με εκβιαστικά διλήμματα, με την υφαρπαγή και των ψήφων και των βουλευτικών εδρών με βάση τον νέο εκλογικό νόμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT