Βαρουφάκης κατά Τσίπρα για τη νίκη Μητσοτάκη

Βαρουφάκης κατά Τσίπρα για τη νίκη Μητσοτάκη

Kατηγόρησε την Κουμουνδούρου ότι με τους χειρισμούς της ενταφίασε την απλή αναλογική

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σκληρά βέλη τα οποία είχαν στόχο τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης προέβη αργά χθες το βράδυ σε δήλωση αποδοχής της ήττας του κόμματός του, καθώς τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα στην καταμέτρηση έδειχναν ότι αποτύγχανε να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, κερδίζοντας ποσοστό που απλώς επιβεβαίωνε τις χαμηλότερες προβλέψεις των δημοσκοπήσεων: λάμβανε ποσοστό 2,58%, ενώ στις εκλογές του 2019 είχε 3,44%.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «ενταφίασε την απλή αναλογική, μη αποδεχόμενη την πρότασή μας, εδώ και δύο χρόνια, για μια σύγκλιση προεκλογική σε ένα κοινό μέτωπο ρήξης, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί αυτό το απίστευτο τσουνάμι-μέτωπο συντήρησης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν πράγματα στον κόσμο –πράγματα που θα έπρεπε να γίνουν– που για να γίνουν χρειαζόταν η ρήξη την οποία η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δαιμονοποίησε», σημείωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25. «Η δική μας ήττα απόψε θα μπει στο μικροσκόπιο της αυστηρής αυτοκριτικής μας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης. Μένει να διαφανεί αν αντικείμενο της αυτοκριτικής θα αποτελέσουν και τα όσα συνέβησαν και οδήγησαν προ μηνών σε ηχηρές αποχωρήσεις βουλευτών από το κόμμα, ή και δικοί του χειρισμοί ενόψει της χθεσινής κάλπης, με ενδεικτικό το παράδειγμα της επιλογής να στηριχθεί σε προτάσεις όπως το σύστημα «Δήμητρα». Η Ν.Δ. «νίκησε κατά κράτος», συνέχισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, για να συνεχίσει: «Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που ενταφίασε την απλή αναλογική, με αποτέλεσμα να αναδυθεί αυτό το απίστευτο τσουνάμι, το μέτωπο της συντήρησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT