Θεωρείο: Η έδρα του Ανδρουλάκη

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ξέρω ποια έδρα θα κρατήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά ξέρω ποια δεν θα κρατήσει: αυτή του Νοτίου Τομέα καθώς στη δεύτερη θέση πίσω από τον ίδιο έρχεται ο Παύλος Χρηστίδης. Εάν επέλεγε τη συγκεκριμένη έδρα δεν θα έμπαινε στη Βουλή ο Χρηστίδης, κάτι που σύμφωνα με ασφαλείς πηγές δεν το θέλει ο Ανδρουλάκης, ο οποίος εκφράζεται πολύ θετικά, λέγοντας «αυτόν τον θέλω στη Βουλή».

Ξέφυγε από την «κατάρα»

Την παράδοση που θέλει όσοι κάθονται στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργού Παιδείας να μην εκλέγονται «έσπασε» η Νίκη Κεραμέως, παρά το γεγονός πως έλαβε αποφάσεις που συγκέντρωσαν τα πυρά της αντιπολίτευσης και των συνδικαλιστών, όπως η αξιολόγηση και η βάση εισαγωγής.

Η υπουργός Παιδείας, η οποία εφάρμοσε μία μεταρρυθμιστική ατζέντα που είχε την απόλυτη στήριξη του πρωθυπουργού, εξελέγη τελικά πρώτη ανάμεσα στις 71 γυναίκες στα γαλάζια ψηφοδέλτια και τέταρτη σε σταυρούς πανελλαδικά, κάτι που σίγουρα δεν είναι αποδοκιμασία της πολιτικής της.

Δείγμα νοοτροπίας

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το μπούλινγκ που έκαναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπους για τις μετρήσεις. Θα προσθέσω ένα παράδειγμα το οποίο αποτυπώνει τη συγκεκριμένη νοοτροπία. Πριν από περίπου ένα μήνα είχαμε γράψει στην «Κ» ένα εκτενές ρεπορτάζ για το τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ανά νομό. Η συλλογή της πληροφορίας γινόταν σχολαστικά και για την αποφυγή εντυπώσεων υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος περιγραφόταν το τελικό «κλίμα».

Για το Ρέθυμνο έγραφα χαρακτηριστικά πως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «κινούνται πέριξ του 20%». Τότε έλαβα ένα πολύ επιθετικό μήνυμα από πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό, ο οποίος με κατηγορούσε για διασπορά ψευδών ειδήσεων, μου ζητούσε να του πω από πού έχω την πληροφορία, κάτι που βεβαίως απαγορεύεται, και μάλιστα μου έγραφε πως υπήρχε πρόθεση και «για άλλες ενέργειες» εάν δεν ενημέρωνα για τις πηγές μου. Τελικά, στο Ρέθυμνο το ΠΑΣΟΚ πήρε 21,47% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,03% αποδεικνύοντας πως το ρεπορτάζ ήταν απολύτως ακριβές. Για την ιστορία, ο πολιτευτής δεν εξελέγη.

ΠΑΣΟΚ και Ντόρα

Μένω στην Κρήτη τώρα και σας πάω στα Χανιά. Εκεί η Ντόρα έκανε καλή δουλειά, καθώς εκτός της αύξησης του προσωπικού της ποσοστού, κράτησε το ΠΑΣΟΚ πιο χαμηλά από κάθε άλλο νομό της Κρήτης. Συγκεκριμένα, ενώ στους τρεις νομούς –Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λασίθι– το ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε το 20%, στα Χανιά ήταν λίγο πάνω από 10%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT