Εκλογές 2023: Εμφαση ΠΑΣΟΚ στα «ντέρμπι» με την Κουμουνδούρου

Εκλογές 2023: Εμφαση ΠΑΣΟΚ στα «ντέρμπι» με την Κουμουνδούρου

Χαρακτήρα θετικό, μιας ενθουσιώδους αντεπίθεσης, επιδιώκουν στη Χαριλάου Τρικούπη να δώσουν στην προεκλογική εκστρατεία για τον δεύτερο γύρο των εκλογών

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτήρα θετικό, μιας ενθουσιώδους αντεπίθεσης, επιδιώκουν στη Χαριλάου Τρικούπη να δώσουν στην προεκλογική εκστρατεία για τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Το σήμα εκκίνησης θα δοθεί αύριο, καθώς σχεδιάζεται μια μεγάλη εκδήλωση με τη συμμετοχή των στελεχών του κόμματος από όλη την Ελλάδα και όλων των υποψηφίων, για να σταλεί μήνυμα ενότητας και συνέχισης της προσπάθειας προκειμένου το κόμμα να βγει ακόμη πιο ισχυρό από τις δεύτερες κάλπες.

Η ηγετική ομάδα μιλάει για έναν «νέο αγώνα», στον οποίο θα αξιοποιηθούν οι βάσεις που τέθηκαν την πρώτη Κυριακή και θα επιδιωχθεί ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ κομβική επιδίωξη παραμένει η ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ ως ισχυρού πόλου της αντιπολίτευσης.

Το εκλογικό επιτελείο του κόμματος ήδη από το βράδυ της περασμένης Κυριακής αναλύει και μελετάει τα επιμέρους στοιχεία του εκλογικού αποτελέσματος. Ο εκλογικός χάρτης έχει μπει κάτω και καταγράφονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, οι επισημάνσεις για τις καλύτερες επιδόσεις σε κάποιες περιφέρειες και οι αδυναμίες που εντοπίζονται σε άλλες, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές στρατηγικής.

Αδιαμφισβήτητος πρώτος στόχος είναι να διαφυλαχθούν τα κεκτημένα. Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε σε έξι εκλογικές περιφέρειες (Λασίθι, Ρέθυμνο, Χίο, Λακωνία, Δράμα και Κιλκίς) να ξεπεράσει σε ποσοστό τον ΣΥΡΙΖΑ και να βρεθεί στη δεύτερη θέση. Η πιο επισφαλής διαφορά είναι στο Ρέθυμνο, όπου η δεύτερη θέση παιζόταν μέχρι τελευταία στιγμή. Το ΠΑΣΟΚ τελικά πήρε ποσοστό 21,47% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 21,03%.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δώσει η Χαρ. Τρικούπη στην αύξηση της δύναμης του κόμματος στην Αττική, όπου τα ποσοστά ήταν χαμηλότερα του ποσοστού επικρατείας.

Στις υπόλοιπες περιφέρειες αυτής της ομάδας θεωρείται ότι υπάρχει απόσταση ασφαλείας, που δύσκολα μπορεί να ανατραπεί.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα καλέσει τα στελέχη και τους υποψηφίους του κόμματος να δώσουν τη μάχη από την αρχή, να βρεθούν ξανά κοντά στους πολίτες, να κινητοποιήσουν τη βάση αξιοποιώντας και το μήνυμα της κάλπης, που δείχνει ότι υπάρχει μια δυναμική η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη αλλαγή των συσχετισμών.

Δεύτερη κεντρική επιδίωξη είναι να κερδίσει το κόμμα τη δεύτερη θέση και σε άλλες περιφέρειες. Στην Κρήτη είναι το Ηράκλειο που μπαίνει στο μικροσκόπιο. Η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν οριακά μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει ποσοστό 22,93% και το ΠΑΣΟΚ 21,81%. Στα Δωδεκάνησα το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο με 13,42%, αλλά σε μικρή απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ, που πήρε το 14,89% των ψήφων. Στη Χαλκιδική επίσης η διαφορά είναι μικρή, με 15,27% για τον ΣΥΡΙΖΑ και 14,05% για το ΠΑΣΟΚ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα για τη συνολική αύξηση των ποσοστών του κόμματος θα δοθεί στη μάχη της Αττικής, όπου τα ποσοστά ήταν χαμηλότερα του ποσοστού επικρατείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT