Θεωρείο: Κρητική βεντέτα

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια σε μια κρητική βεντέτα που έχει ανοίξει εδώ και καιρό έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Τρίπολη, όπου μίλησε το βράδυ του Σαββάτου. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας πως η ομιλία της στους Ελληνες μουσουλμάνους «θύμισε δεκαετία ’60». Η σχέση Ανδρουλάκη – Ντόρας θυμίζει βεντέτα, καθώς η πρώην υπουργός ήταν η πρώτη που λίγους μήνες μετά την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τον αποδόμησε, χαρακτηρίζοντάς τον ως «παλαιοκομματικό», ενώ η κόντρα συνεχίστηκε και στα Χανιά, που ήταν ο μόνος νομός που το ΠΑΣΟΚ πήρε ποσοστό κάτω από το πανελλαδικό του, με την Ντόρα να επισημαίνει πως κέρδισε κατά κράτος το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Πνευματικός φρέναρε τη Ν.Δ.

Συνεχείς είναι οι μετρήσεις στο «γαλάζιο» στρατόπεδο ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, από τις οποίες μας χωρίζουν μόλις 10 ημέρες. Τις τελευταίες ημέρες υπήρχε μια διάχυτη αίσθηση πως η Nέα Δημοκρατία μπορεί να πάει ακόμη ψηλότερα από το ποσοστό της 21ης Μαΐου, καθώς εκτός των άλλων ο νικητής πάντα παίρνει «αέρα» 1-2 μονάδων. Αυτή η τάση ανακόπηκε μετά τις δηλώσεις Πνευματικού, οπότε οι κυλιόμενες αποτύπωσαν μια πτώση περίπου 1-1,5 μονάδας, με τη Ν.Δ. να πέφτει από το 42% που ήταν μεσοσταθμικά, στο 41% με 40,5%. Στην Πειραιώς ευελπιστούν πως το «φρενάρισμα» θα είναι παροδικό και την επόμενη εβδομάδα η Ν.Δ. μπορεί να εμφανίσει ξανά ανοδικές τάσεις.

Δεν ήξεραν

Προχθές σας έγραφα για την ενόχληση της Αθήνας από το γεγονός ότι στην τουρκική άσκηση έρευνας και διάσωσης «Anatolian Phoenix 2023» συμμετέχουν και δύο κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Ισπανία και η Πολωνία. Επειτα από παρασκηνιακές πιέσεις Αθήνας και Λευκωσίας οι δύο χώρες αποσύρθηκαν, με την επίσημη δικαιολογία να είναι πως δεν είχαν ενημερωθεί επισήμως για τη συμμετοχή του ψευδοκράτους.

Ο μόνος αιρετός

Oυκ ολίγα στελέχη της Nέας Δημοκρατίας έδωσαν το «παρών» στο Athens Pride. Ο βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης, ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη Αλέξης Πατέλης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, αλλά και ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος είχε εμμέσως και ρόλο «οικοδεσπότη» της εκδήλωσης, που έγινε στην πλατεία Κοτζιά. Η λεπτομέρεια είναι πάντως πως οι μόνοι αιρετοί που έδωσαν το «παρών» ήταν ο Καιρίδης και ο Μπακογιάννης, με τον δήμαρχο της Αθήνας μάλιστα να είναι ο μόνος που έχει εκλογές μπροστά του, καθώς ο Καιρίδης έχει ήδη εκλεγεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT