Θεωρείο: Οκτώ ή έξι κόμματα;

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποιες δημοσκοπήσεις έδειξαν τις τελευταίες ημέρες πως η επόμενη Βουλή μπορεί να είναι ακόμη και οκτακομματική, με το ΜέΡΑ25 να πιάνει οριακά το 3%.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε αυτές τις εκλογές, ωστόσο, εντοπίζεται στο ακροδεξιό κέρας του πολιτικού συστήματος όπου υπάρχει μεγάλη ρευστότητα.

Η Ελληνική Λύση δεν διάγει την καλύτερη περίοδό της μετά την 21η Μαΐου, καθώς ως γνωστόν συμπιέζεται από τη Νίκη, που έχει επίσης δύναμη πυρός στη Βόρεια Ελλάδα.

Εσχάτως, όμως, στην ακροδεξιά πολυκατοικία προστέθηκε και το κόμμα Σπαρτιάτες που στήριξε δημόσια ο Κασιδιάρης. Στις τελευταίες μετρήσεις το κόμμα εμφανίζεται πάνω από 1,5%, με τους ειδικούς να λένε πως αν υπήρχε κι άλλος χρόνος θα το έβλεπαν μέχρι και εντός Βουλής.

Επειδή ο χρόνος είναι περιορισμένος, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο κατά πόσον οι Σπαρτιάτες μπορούν να ανέβουν κι άλλο και να «κόψουν» από άλλο κόμμα –είτε την Ελλ. Λύση είτε τη Νίκη–, κάνοντας την επόμενη Βουλή εξακομματική.

Από τη ΔΑΠ στη… Νίκη

Μένω στον… χώρο, καθώς ένα ενδιαφέρον που μου είπαν είναι πως ο αντιπρόεδρος της Νίκης, Γεώργιος Ρούντας, που πήρε εσωτερική μεταγραφή από την Κόρινθο στη Λάρισα για να εκλεγεί βουλευτής, στα φοιτητικά του χρόνια στη Νομική υπήρξε σκληρός και πιστός δαπίτης, επί προεδρίας τότε του Γιώργου Παπανικολάου.

Λήξαν το θέμα

Σας το έλεγα πως για τη Νέα Δημοκρατία το θέμα της Ροδόπης θεωρείται λήξαν. Χθες, έπειτα από δημοσίευμα που έλεγε πως ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κατραντζής, αναφερόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα, μίλησε για Τούρκους της Δυτικής Θράκης, η Πόπη Τσαπανίδου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ. μιλώντας για «απύθμενη υποκρισία».

Η απάντηση της Πειραιώς ήταν η απόλυτη… σιωπή, επιβεβαιώνοντας πως δεν θέλει να δώσει καμία συνέχεια στο θέμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT