Ναυάγιο στην Πύλο: Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται σαν «εμπειρογνώμονας-ανακριτής», λέει ο Α. Σκέρτσος

Ναυάγιο στην Πύλο: Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται σαν «εμπειρογνώμονας-ανακριτής», λέει ο Α. Σκέρτσος

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ενώ βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας-διάσωσης των ναυαγών από το λιμενικό σώμα και ενώ η χώρα μας διαχειρίζεται με ευθύνη και ευαισθησία τη μεγάλη ανθρωπιστική τραγωδία που συνέβη σε διεθνή ύδατα, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται σαν “εμπειρογνώμονας-ανακριτής” ναυτικών δυστυχημάτων και “έτοιμος να δώσει απαντήσεις” για θέματα που δεν γνωρίζει», σημειώνει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Ακης Σκέρτσος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι προφανές από τις δημόσιες δηλώσεις του σήμερα ότι η μόνη του έγνοια, όπως και κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να ρίξουν ευθύνες που δεν αναλογούν στο λιμενικό σώμα μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν μικροκομματικές προεκλογικές σκοπιμότητες. Χωρίς να λένε κουβέντα για τις εγκληματικές ευθύνες των απάνθρωπων κυκλωμάτων των λαθροδιακινητών. Θλιβερό. Σεβόμαστε το πένθος που έχει κηρυχθεί και τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών».

«Δεν υπάρχουν λόγια ορισμένες φορές για να εκφράσεις τα συναισθήματά σου μπροστά σε μια τόσο μεγάλη σε έκταση ανθρώπινη τραγωδία», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια, συνεχάρη όλο το ανθρώπινο δυναμικό – κρατικό και εθελοντές – που έσπευσε να βοηθήσει. 

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η πολιτική στο μεταναστευτικό «μετατρέπει τη Μεσόγειο σε υδάτινο τάφο», ενώ ξεκαθάρισε ότι «ήρθε η ώρα να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας», ότι «αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει». 

«Είναι αυτονόητο να φυλάσσουμε τα σύνορά μας. Επιβάλλεται όμως να έχουμε ως προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Πρέπει ταυτόχρονα να κάνουμε και τα δύο. Απαιτείται αλλαγή μεταναστευτικής πολιτικής, αναθεώρηση του “Δουβλίνου 2”, ένα νέο σύμφωνο μετανάστευσης και νόμιμες οδούς μετανάστευσης, όχι μόνο τύχη», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας θέτοντας ακολούθως ορισμένα ερωτήματα που αφορούν συγκεκριμένα την τραγωδία στα ανοιχτά της Πύλου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT