Θεωρείο: «Αποστολή» στο Αγιον Ορος

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι το χρονικό σημείο της επίσκεψης του Απόστολου Τζιτζικώστα στο Αγιον Ορος. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκε τα προηγούμενα 24ωρα στη μοναστική πολιτεία για την τελετή αλλαγής της Ιεράς Επιστασίας, επισκεπτόμενος και σειρά έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια, όπως ο δρόμος Δάφνη – Καρυές, το Κέντρο Υγείας Αγίου Ορους και το πυροσβεστικό κλιμάκιο στις Καρυές. Ταυτόχρονη επίσκεψη πραγματοποίησε ο υπηρεσιακός υπουργός Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος θυμίζω πως πριν από ενάμιση χρόνο είχε αναλάβει σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Αγιον Ορος. Συνεπώς, η επίσκεψη των δύο έχει συγκεκριμένη βαρύτητα.

Πάσα Βενιζέλου

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφεύγει να μιλάει για το ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό όποτε το κάνει έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στην τελευταία του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ερωτηθείς για το ποσοστό που πήρε το κόμμα του οποίου προήδρευσε, είπε πως πρέπει να το εξετάσουμε σε αντιδιαστολή με το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. «Το 11,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι στην περιοχή του 20%, ενδεχομένως και κάτω από 20%, αποκτά άλλη δυναμική» ανέφερε, εκφράζοντας την πεποίθηση πως όσο πηγαίνει καλά η χώρα, το ΠΑΣΟΚ θα ανεβαίνει. Το αντιλαμβάνομαι ως μια επιστροφή στην κανονικότητα, η οποία –για να δανειστώ αποστροφή της Εφης Αχτσιόγλου– δεν ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τρελά «μειονεκτήματα»

Μια και ο λόγος για την Αχτσιόγλου, να σας πω ότι έχει μεγάλο φαν κλαμπ στο κομμάτι του κόμματος που προέρχεται κυρίως από την αριστερή πτέρυγα, τον βαθύ δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ. Οπως μου έλεγε μάλιστα γνώστης των εσωτερικών ισορροπιών, σε αντιδιαστολή βρίσκεται ο Αλέξης Χαρίτσης, που η δύναμή του είναι κυρίως οι κεντρώοι. Για να καταλάβετε πάντως πώς σκέπτονται πολλοί στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον –κατά κοινή ομολογία αξιόλογο– Αλέξη Χαρίτση πολλοί σύντροφοι καταλογίζουν ως αρνητικό πως εκλέγεται σε… δεξιά περιοχή, καθώς η Μεσσηνία είναι φύσει συντηρητικός νομός.

«Το Σάββατο μπορείς;»

Σας έχω παρασκήνιο από τη συνεδρίαση για την αναβολή –που τελικά έγινε ματαίωση– της τηλεμαχίας. Ο μόνος που ήταν υπέρ της διεξαγωγής ήταν ο Κυριάκος Βελόπουλος, που ήθελε οπωσδήποτε να γίνει. Από εκεί και πέρα η Ν.Δ. ζήτησε να διεξαχθεί το Σάββατο, κάτι που δεν δέχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, καθώς έχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις και αντέτειναν την Κυριακή, που δεν μπορούσε η Ν.Δ. Κάπως έτσι το debate εξελίχθηκε όπως το παλιό τραγούδι του Γιάννη Μηλιώκα, που έλεγε «το Σάββατο μπορείς;» και κανείς δεν μπορούσε ποτέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT