Εκλογές 2023: Το τελευταίο «σπριντ» πριν τις κάλπες

Εκλογές 2023: Το τελευταίο «σπριντ» πριν τις κάλπες

Τα τελευταία «όπλα» ετοιμάζονται να ρίξουν στη μάχη τα κομματικά επιτελεία μετά την ολοκλήρωση του τριήμερου εθνικού πένθους και στον απόηχο του τραγικού πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου, που «πάγωσε» την προεκλογική δραστηριότητα.

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία «όπλα» ετοιμάζονται να ρίξουν στη μάχη τα κομματικά επιτελεία μετά την ολοκλήρωση του τριήμερου εθνικού πένθους και στον απόηχο του τραγικού πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου, που «πάγωσε» την προεκλογική δραστηριότητα. Η αναστολή εκδηλώσεων και η ματαίωση του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών φέρνουν μικρές αναπροσαρμογές στους αρχικούς σχεδιασμούς ενώ, εκ των πραγμάτων, το μεταναστευτικό μπήκε και αυτό στην ατζέντα της προεκλογικής συζήτησης την τελευταία εβδομάδα πριν τις κάλπες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που αναμένεται αύριο να βρεθεί στη Λακωνία, θα αξιοποιήσει την προγραμματισμένη για την Κυριακή διακαναλική συνέντευξη για να απευθύνει στους ψηφοφόρους τα διακυβεύματα που ο ίδιος και η Ν.Δ. θέτουν για τη δεύτερη κάλπη. Βασική επικοινωνιακή γραμμή είναι η σταθερή προσήλωση σε προγραμματικό λόγο, θετική ατζέντα με δεσμεύσεις για την προσεχή τετραετία. Προϋπόθεση, η «ασφαλής αυτοδυναμία», που κυριάρχησε ως πρόταγμα όλη τη δεύτερη προεκλογική περίοδο. Οι βασικές θεματικές που προκρίνονται από την πλευρά της Ν.Δ. είναι η αύξηση μισθών, η αναπτυξιακή ώθηση της χώρας, η ενίσχυση και αναβάθμιση του ΕΣΥ. Στον κύκλο περιοδειών και ομιλιών περιλαμβάνονται η ομιλία στην Πάτρα, η οποία αναβλήθηκε λόγω του ναυαγίου της Πύλου και επαναπρογραμματίστηκε για τη Δευτέρα, περιοδεία σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική και η κεντρική προεκλογική ομιλία στην Αθήνα, την Παρασκευή.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρέθηκε χθες στην Καλαμάτα για να ενημερωθεί από κοντά για το πολύνεκρο ναυάγιο, θα έχει σήμερα το βράδυ συνάντηση με εκπροσώπους από μεταναστευτικές και προσφυγικές κοινότητες της Ελλάδας. Το πρόγραμμα της τελευταίας εβδομάδας περιλαμβάνει επισκέψεις και ομιλίες σε Ιωάννινα τη Δευτέρα, σε Χανιά και Ηράκλειο την Τρίτη, επίσκεψη που δείχνει τη μεγάλη σημασία που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην επίτευξη αλλαγής των δεδομένων της πρώτης κάλπης στη Μεγαλόνησο. Ακολούθως, έχουν προγραμματιστεί ομιλίες στην Πάτρα την Τετάρτη, στην Αθήνα την Πέμπτη και ολοκλήρωση της προεκλογικής εκστρατείας με ομιλία στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή. Οικονομία, υγεία, εργασιακά, ακρίβεια, βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ΠΑΣΟΚ ξεκινούν την τελευταία προεκλογική εβδομάδα με την παρουσίαση του νέου εκλογικού σποτ του κόμματος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι, όπως ήταν αναμενόμενο το κεντρικό πρόσωπο, σε ένα διαφημιστικό μήνυμα που διακρίνεται για την «ολική επαναφορά» του αυθεντικού ΠΑΣΟΚ, με πολλές πράσινες σημαίες, με εικόνες από συγκεντρώσεις, με ενθουσιασμό στον κόσμο και βασικό μήνυμα «δώστε μας τη δύναμη να κάνουμε μαζί την αλλαγή δυνατή». Υγεία, ιδιωτικό χρέος, φορολογία, παιδεία, μείωση ΦΠΑ είναι τα θέματα που θα συνεχίσει να προβάλλει το κόμμα στην τελική ευθεία για τις κάλπες. Οσον αφορά το πρόγραμμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κλείσει και αυτή την προεκλογική εκστρατεία την επόμενη Παρασκευή με ομιλία στο Ηράκλειο της Κρήτης. Θα προηγηθούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ομιλίες στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα, στην Πάτρα την Τρίτη και η κεντρική ομιλία της Αθήνας τη Τετάρτη.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT