Θεωρείο: Πολιτικός αχταρμάς

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η συζήτηση για τον ρόλο του Λιμενικού μετά το τραγικό ναυάγιο νότια της Πύλου να είναι υπαρκτή, αλλά κανείς δεν συζητάει ούτε για αστείο για το πόσο σημαντική είναι η δουλειά του Σώματος στη φύλαξη των συνόρων. Αυτή την κόκκινη γραμμή την πέρασε όχι κάποιος ακραίος αριστερός, αλλά ένας υποψήφιος βουλευτής του… ΠΑΣΟΚ, που λίγο πριν ήταν της Ν.Δ., δημιουργώντας έναν πολιτικό αχταρμά. Ο λόγος για τον Σταύρο Μιχαηλίδη, ο οποίος είπε πως ο μόνος λόγος που μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα είναι γιατί ο… Ερντογάν αποφάσισε να μη στέλνει μετανάστες προς εμάς. Η δήλωσή του προφανώς και προσβάλλει τις προσπάθειες του Λιμενικού για τη φύλαξη των συνόρων και μάλλον ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να δει λίγο την περίπτωσή του. Πολλοί βέβαια λένε πως ο κ. Μιχαηλίδης έχει πιο προσωπικά κίνητρα, καθώς ως στέλεχος της Ν.Δ. επιδίωξε να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος, κάτι που τελικά δεν πέτυχε.

Η πόρτα της εξόδου

Κάποιοι το τολμούν: Σε ραντεβού που κάνουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πηγαίνουν τη συζήτηση σε… υπουργικά πόστα, καθώς δεν έχουν λάβει τοις μετρητοίς τα όσα έχει δηλώσει επανειλημμένως ο πρόεδρος της Ν.Δ., καλώντας τα στελέχη του να μη ράβουν κοστούμια. Οπως όμως μου είπε αρμόδια πηγή, ο Μητσοτάκης δεν είναι καθόλου σε mood… παζαρέματος για το επόμενο υπουργικό και όποιος το επιχειρεί παίζει με τη φωτιά, καθώς μάλλον πετυχαίνει τα αντίθετα αποτελέσματα και, ευγενικά, βλέπει την πόρτα της εξόδου.

Εκτός Ν.Δ.

Με συνοπτικές διαδικασίες τέθηκε εκτός Ν.Δ. ο υποψήφιος στην Αν. Αττική Σπήλιος Κρικέτος, καθώς σε τηλεοπτική εμφάνισή του (Kontra) ισχυρίστηκε εμμέσως πλην σαφώς πως οι μετανάστες που πνίγηκαν, εάν έφθαναν στη χώρα μας «θα κλέβανε», όπως είχαν κάνει και οι προηγούμενοι που είχαν έρθει. Η Ν.Δ. στην ανακοίνωση διαγραφής σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «δηλώσεις μίσους και ρατσισμού είναι εκτός του αξιακού πλαισίου της Ν.Δ.».

Πισωγύρισμα

Οταν είναι στραβό το κλίμα, δεν σου βγαίνει τίποτα. Σε αυτή τη φάση βρίσκεται τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ, που εκεί που πάει κάτι να μαζέψει, κάτι πετάγεται πάλι λάθος. Τελευταίο κρούσμα, η ατυχής δήλωση της Αθηνάς Λινού, που κατηγόρησε τους ιδιώτες παιδιάτρους πως είναι τόσο καλοί και ζεστοί «όσα περισσότερα χρήματα μπορούμε να τους δώσουμε». Η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου, που κατηγόρησε την καθηγήτρια πως μιλάει κομματικά και όχι επιστημονικά, και έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέση απολογίας έναντι του ιατρικού κλάδου, που υποτίθεται πως το τελευταίο διάστημα αποτελούσε «προνομιακό κοινό» λόγω των προβλημάτων στο ΕΣΥ.

Ερώτημα

Στην Αθήνα έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες το 1ο Συνέδριο Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με στόχο, όπως έλεγε το πρόγραμμα, «να ενδυναμώσει επιχειρήσεις, δημόσιους και ακαδημαϊκούς οργανισμούς στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, για την υπεύθυνη και βιώσιμη ενσωμάτωση των νέων δυνατοτήτων της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης». Ως εδώ καλά. Κοιτώντας το πρόγραμμα είδα πως ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο… Αδωνις Γεωργιάδης, ασχέτως αν τελικά δεν μίλησε λόγω της κήρυξης εθνικού πένθους για το ναυάγιο. Η επιλογή των διοργανωτών δημιούργησε ένα εύλογο ερώτημα σε αρκετούς κύκλους: Μπορεί ο Αδωνις να έχει ρόλο στο Ψηφιακής Διακυβέρνησης;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT