Ν.Δ.: Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Μουσταφά Κατραντζή

Ν.Δ.: Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Μουσταφά Κατραντζή

Την απόσυρσή του από την εκλογική μάχη ανακοίνωσε, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Ροδόπη, Μουσταφά Κατραντζή.

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόσυρσή του από την εκλογική μάχη ανακοίνωσε, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Ροδόπη, Μουσταφά Κατραντζή.

«Αποσύρομαι από τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου προκειμένου να μη διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας», σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του.

Αναλυτικά:

«Η διαδρομή μου στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια είχε ως μοναδικό στόχο τη συνέχιση της αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Ροδόπη.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να μην διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας». 

Ν.Δ.: «Ανταποκρίθηκε άμεσα»

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην πλέον υποψήφιος του κόμματος κατόπιν επικοινωνίας με τον γραμματέα της παράταξης Παύλο Μαρινάκη, ανταποκρίθηκε άμεσα και απέσυρε την υποψηφιότητά του. Τονίζεται επίσης ότι «στην ανάρτηση μιλάει σαφώς για μουσουλμάνους και χριστιανούς», ενώ από τη Νέα Δημοκρατία γίνεται αναφορά και στους «βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ύστερα από τόσες εβδομάδες δεν έχουν βγει να πουν μια κουβέντα». «Η διαφορά είναι σαφής. Αλήθεια, θα πουν ποιον θα εκπροσωπούν στην ελληνική Βουλή, όπως τους καλούμε τόσον καιρό;», καταλήγουν πηγές της Πειραιώς. 

«Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένουν στις λίστες του και την επομένη των εκλογών μπορεί να κάθονται στα έδρανα της Βουλής μπορούν να μας πουν επιτέλους τι και ποιον εκπροσωπούν;», έγραψε ο Ακης Σκέρτσος μετά την ανακοίνωση Κατραντζή. 

Η αναφορά Τσίπρα και η ανακοίνωση του  ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι χθες, στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε ότι στο έγγραφο που του έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με το ζήτημα της Ροδόπης γινόταν σαφής αναφορά και σε υποψήφιο της Ν.Δ., ο οποίος χαρακτηριζόταν «στρατευμένος στα σχέδια της Αγκυρας και του τουρκικού προξενείου».

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ -σε ανακοίνωση που απευθυνόταν προς τον κ. Ακη Σκέρτσο- ανέφερε ότι ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. «δεν βρήκε μία λέξη για να απαντήσει στην αποκάλυψη του Αλέξη Τσίπρα ότι στο δελτίο της ΕΥΠ που του έστειλε ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κατραντζή ως “στρατευμένος” στο τουρκικό προξενείο». 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT