Μητσοτάκης: Πρώτη προτεραιότητα της επόμενης τετραετίας οι καλύτεροι μισθοί για όλους

Μητσοτάκης: Πρώτη προτεραιότητα της επόμενης τετραετίας οι καλύτεροι μισθοί για όλους

«Πιστεύω ακράδαντα ότι έκλεισε ένας κύκλος για την πατρίδα μας: ένας κύκλος διχασμού και μαυρίλας. Και άνοιξε ένας κύκλος ενότητας και αισιοδοξίας», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Όλοι μαζί για ακόμα υψηλότερα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας», ήταν το μήνυμα με το οποίο ξεκίνησε την ομιλία του στην Πάτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Πιστεύω ακράδαντα ότι σε αυτή την κάλπη έκλεισε ένας κύκλος για την πατρίδα μας: ένας κύκλος διχασμού και μαυρίλας. Και άνοιξε ένας κύκλος ενότητας και αισιοδοξίας», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, τονίζοντας, όμως, ότι «η δουλειά δεν έχει τελειώσει» μιας και «οι κάλπες της 25ης Ιουνίου θα είναι άδειες». 

«Στην εντολή την οποία οι πολίτες μας έδωσαν μας είπαν “τρέξτε πιο γρήγορα να κάνετε πράξη τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος μας”», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, δεσμευόμενος ότι «η πρώτη προτεραιότητα της επόμενης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ειδική μνεία στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για «σύγχρονα και εξωστρεφή πανεπιστήμια», στα οποία – όπως είπε – «θα κυριαρχούν οι βιβλιοθήκες και όχι οι βαριοπούλες». «Θέλουμε τα πανεπιστήμια κέντρα γνώσης, προκοπής και ελευθερίας έκφρασης», είπε χαρακτηριστικά. 

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για fake news, «ότι τάχα η πρόθεση της ΝΔ είναι να ιδιωτικοποιήσει το ΕΣΥ. Τους λέμε ξεκάθαρα ότι εμείς θα οικοδομήσουμε το νέο δημόσιο ΕΣΥ που θα παρέχει ποιοτική υγεία σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα», σημείωσε παρουσιάζοντας τις προγραμματικές θέσεις της ΝΔ για την Υγεία. «Θα συνεργαστούμε με τον ιδιωτικό τομέα όπου αυτό είναι απαραίτητο, αλλά παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλους τους ασφαλισμένους συμπολίτες μας», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

«Κάποιοι μπορεί να ενοχλούνται εντός και εκτός Ελλάδος που η πατρίδα μας εξοπλίζεται και ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις. Τους λέω: λυπάμαι για την ενόχλησή σας, αλλά αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί με την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου είπε: «Όλοι συγκλονιστήκαμε από το τραγικό ναυάγιο. Αλλά πιστεύω ότι όλοι μας οργιστήκαμε από το γεγονός ότι το μόνο μέλημα κάποιων είναι να επιρρίπτουν ευθύνες στο Λιμενικό μας, αντί να αναδεικνύουν τον ρόλο των άθλιων διακινητών». 

«Όσο λιγότερες βάρκες πλέουν στην Αιγαίο και στη Μεσόγειο τόσο λιγότερες πιθανότητες είναι να γίνει ένα τέτοιο ναυάγιο», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «ταυτόχρονα θα δίνουμε τον αγώνα για περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη». 

Για τις εκλογές της Κυριακής ανέφερε ότι «οι πολίτες μας βάζουν τον πήχη ψηλά» ζητώντας από το συγκεντρωμένο πλήθος «να κάνουμε μαζί αυτή τη μεγάλη προσπάθεια». 

Ολόκληρη η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT