Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Ακόμη και οκτακομματική η επόμενη Βουλή

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Ακόμη και οκτακομματική η επόμενη Βουλή

Τέσσερις πόλεις σε μία ημέρα επισκέφθηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τέσσερις μόλις ημέρες πριν από το τυπικό κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις πόλεις σε μία ημέρα επισκέφθηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τέσσερις μόλις ημέρες πριν από το τυπικό κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. βρέθηκε στη «γαλάζια Αχαΐα», όπως είπε, ζητώντας από τους πολίτες να μην αφήσουν καμία δυνητική ψήφο να πάει χαμένη την Κυριακή. «Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τις ζωές μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ., υπογραμμίζοντας πως «στην κάλπη του Μαΐου έκλεισε ένας κύκλος διχασμού και μαυρίλας και άνοιξε κύκλος ενότητας και αισιοδοξίας», κρούοντας όμως τον κώδωνα του κινδύνου καθώς «η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμη» και επαναλαμβάνοντας πως την Κυριακή οι κάλπες θα είναι άδειες.

Ακολούθησε επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. σε Αμφιλοχία, Φιλιππιάδα και Γιάννενα, όπου επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για αύξηση των αποδοχών και μείωση των φόρων. «Η δέσμευσή μας ότι μπορούμε να πετύχουμε μέσο μισθό 1.500 ευρώ και κατώτατο μισθό 950 ευρώ ισχύει στο ακέραιο, γιατί ξέρουμε πώς μπορούμε να φέρουμε την ανάπτυξη», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεδιπλώνοντας το πλάνο του. «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τελικά μόνο οι ιδιωτικές επενδύσεις –μικρές, μεσαίες, μεγάλες–, οι αγρότες μας οι οποίοι καινοτομούν, συνεργάζονται και εξάγουν, οι τουριστικές επιχειρήσεις οι οποίες επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό, μπορούν να ανεβάσουν τις απολαβές και τους μισθούς στην πατρίδα μας. Και θα μπορέσουμε η επόμενη τετραετία να είναι η τετραετία τής πραγματικά μεγάλης σύγκλισης με την Ευρώπη», πρόσθεσε.

«Η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση την επόμενη μέρα», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Οσον αφορά το πολιτικό διακύβευμα ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στην αντιπολίτευση και σε όσα ισχυρίζεται περί παντοδυναμίας.

«Ξέρετε, ακούω πολλές φορές αυτή την επιχειρηματολογία από την αντιπολίτευση “μην ψηφίσετε”, λέει, “τη Νέα Δημοκρατία, μήπως τυχόν και η Νέα Δημοκρατία είναι παντοδύναμη την επόμενη μέρα”. Κοιτάξτε να δείτε, ζούμε σε δύσκολους καιρούς. Η χώρα χρειάζεται, για να μπορέσει να διασφαλίσει τη θέση την οποία έχει κατακτήσει με πολύ κόπο ως πυλώνα γεωπολιτικής σταθερότητας, μια σταθερή κυβέρνηση την επόμενη μέρα», ανέφερε. Σε αυτό το σημείο ο κ. Μητσοτάκης έθεσε επί τάπητος την πιθανότητα η επόμενη Βουλή να είναι ακόμη και οκτακομματική, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχει μια σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Ξέρετε πολύ καλά ότι η επόμενη Βουλή μπορεί να εξακομματική, επτακομματική, ενδεχομένως και οκτακομματική. Γι’ αυτό και πρέπει να στοχεύσουμε ακόμη πιο ψηλά και να βάλουμε τον πήχυ των δικών μας προσδοκιών ακόμη πιο ψηλά», σημείωσε απευθυνόμενος στους πολίτες. Αυτό που ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης πρακτικά σημαίνει πως, εκτός από τη Ν.Δ., τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση, μπορεί να είναι επίσης στη Βουλή η Νίκη, η Πλεύση Ελευθερίας, το ΜέΡΑ25 ή οι Σπαρτιάτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT