Θεωρείο: Μήνυμα «εντός έδρας»

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη Χαλκιδική, σε απόσταση αναπνοής από το Αγιον Ορος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε χθες το πιο ευθύ, έως τώρα, μήνυμα για τη Νίκη, ζητώντας από τους πολίτες να μην ψηφίσουν το κόμμα αυτό. «Να συμπιέσουμε και κάποια μικρότερα κόμματα και κομματίδια, τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους κυρίως στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος, μιλώντας σε ένα νομό που έδωσε 5,39% στη Νίκη, το τέταρτο μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά. Ο Μητσοτάκης, μάλιστα, μίλησε για κόμματα που «παραπλάνησαν κάποιους συμπολίτες μας, οι οποίοι πίστεψαν ότι με αυτόν τον τρόπο εκφράζουν την πίστη τους», ζητώντας ευθέως να μην ξανακάνουν την ίδια επιλογή.

«Εκανε τη δουλειά του»

Μένω στο θέμα, καθώς φαίνεται πως λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, για τη Ν.Δ. είναι κρίσιμο να συμπιεστεί η Νίκη και αν είναι δυνατόν να μην μπει στη Βουλή. Σε αυτό το πλαίσιο, πριν από λίγα 24ωρα βρέθηκε στο Αγιον Ορος, όπως σας είχα πει, ο Αδωνις Γεωργιάδης συνοδευόμενος από τον Θανάση Μαρτίνο, με στόχο να στείλει μήνυμα προς τις μονές που στήριξαν τη Νίκη. Η τακτική που ακολουθήθηκε ήταν ο τέως υπουργός να μην πάει απευθείας σε αυτές, αλλά σε περιφερειακές που… έχουν άμεση επικοινωνία με τα «σκληρά μοναστήρια». Ρώτησα ποιο το αποτέλεσμα της επίσκεψης και αρμόδια πηγή μού απάντησε πως «ο Αδωνις έκανε αυτό που έπρεπε», το οποίο το μεταφράζω ως σαφές μήνυμα.

Αποκάλυψη

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πατήρ Καρλούτσος, ένα πρόσωπο που διαχρονικά έχει μεγάλη ισχύ στην ομογένεια και μάλιστα πέρυσι το καλοκαίρι είχε βραβευθεί από τον πρόεδρο Μπάιντεν. Το βράδυ της Δευτέρας, ο πατήρ βρέθηκε σε δείπνο, καλεσμένος φίλου του επιχειρηματία. Στο δείπνο ήταν παρόντες και βουλευτές της Ν.Δ., όπως η Νίκη Κεραμέως και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος. Ο father είπε πολλά και ενδιαφέροντα και, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πως σχεδιάζεται επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις αρχές φθινοπώρου στην Αθήνα.

Στο Σύνταγμα

Παρουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών της παράταξης, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή η κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Πειραιώς, ούτως ή άλλως, ετοιμάζεται για «τη μεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια», με στελέχη της Ν.Δ. να έρχονται από όλη τη χώρα. Ο στόχος είναι, όπως το θέτει πηγή του οργανωτικού, «να σταλεί σαφές μήνυμα για μια μεγαλειώδη νίκη την Κυριακή» και από αυτή τη συγκέντρωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν σε συμβολικό επίπεδο οι δύο πρώην πρωθυπουργοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT