«Παραγκωνισθέντες υποψήφιοι» κατά της Πλεύσης Ελευθερίας

«Παραγκωνισθέντες υποψήφιοι» κατά της Πλεύσης Ελευθερίας

«Χρησιμοποιηθήκαμε σαν “λαγοί” εν αγνοία μας», είπαν, με αφορμή την επιλογή Κωνσταντοπούλου να αλλάξουν οι λίστες πριν από τις δεύτερες κάλπες

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στην αρχή είπαν πως ξέραμε ότι θα αλλάξει η σειρά στα ψηφοδέλτια, ότι είχαμε ενημερωθεί και δεν έπρεπε να διαμαρτυρόμαστε. Μετά είπαν ότι δεν πήραμε τις ψήφους χάρη στη δική μας προσπάθεια, αλλά ότι εκείνοι μας τις έδωσαν. Μετά, ότι δεν μας ήξεραν καν, ότι μας είχαν συστήσει άλλοι και έτσι βρεθήκαμε στα ψηφοδέλτια. Μετά, ότι ψηφιστήκαμε στην τύχη, λόγω αλφαβητικής σειράς»: οι «κομμένοι» από τα ψηφοδέλτια της Πλεύσης Ελευθερίας, με βάση τις αλλαγές στη σειρά που αποφάσισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου, δίνοντας τη δική τους εκδοχή για όσα συνέβησαν όχι μόνο μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου αλλά και πριν.

Τότε που, όπως αναφέρθηκε, «κυνηγούσαν να βρουν υποψηφίους με το τουφέκι» και οι ίδιοι δέχθηκαν επαναλαμβανόμενες πιέσεις για να είναι υποψήφιοι. Η συνέντευξη ήρθε ως αντίδραση σε όσα ειπώθηκαν από την πλευρά της Πλεύσης Ελευθερίας, ότι ήταν σε γνώση όλων των υποψηφίων ότι η κ. Κωνσταντοπούλου θα αλλάξει τη σειρά στα ψηφοδέλτια, κάτι που υπογράμμισε και η ίδια όταν το θέμα ήλθε για πρώτη φορά στην επικαιρότητα.

«Κληθήκαμε να μπούμε στα ψηφοδέλτια γιατί γνώριζαν την ενεργή συμμετοχή μας σε κινήσεις πολιτών και χρησιμοποιηθήκαμε σαν “λαγοί” εν αγνοία μας. Ουδέποτε μας αναφέρθηκε ότι θα γίνουν αλλαγές στη σειρά των ψηφοδελτίων, ούτε υπογράψαμε για κάτι τέτοιο. Μας εγκλώβισαν στα ψηφοδέλτια για τις επαναληπτικές εκλογές, καθώς μάθαμε τις αλλαγές αφού είχε εκπνεύσει η προθεσμία στον Αρειο Πάγο. Είναι ένα συστημικότατο κόμμα που το παίζει αμεσοδημοκρατικό κίνημα». Αυτά ειπώθηκαν ως εισαγωγή στη συνέντευξη που παραχώρησαν χθες οι Μαργαρίτα Καζάκου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Ολγα Δάλλα και Τζανής Γκούσκος, που αυτοσυστήθηκαν ως «ομάδα παραγκωνισθέντων υποψηφίων βουλευτών από την Πλεύση Ελευθερίας και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου». Αναγνώσθηκαν, επίσης, δηλώσεις υποψηφίων που δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω χιλιομετρικής απόστασης, όπως του Δημήτρη Κολοκοτρώνη από το Ηράκλειο Κρήτης, του Χρήστου Λάμπρου, που ήταν υποψήφιος στα Ιωάννινα, της Νικολέτας Μπουραζάνη που ήταν υποψήφια στη Β΄ Θεσσαλονίκης.

Κοινή συνισταμένη η μεγάλη πικρία και η καταγγελία σειράς μεθοδεύσεων μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Οι υποψήφιοι με την Πλεύση Ελευθερίας που είδαν να χάνουν την πρώτη θέση που κέρδισαν και να αντικαθίστανται από «εκλεκτούς», μίλησαν για «προσβολή της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας». «Οι πολίτες επέλεξαν εμάς, όχι τον κύκλο της κ. Κωνσταντοπούλου. Ολοι ξέρουν ότι, όταν βάζεις υποψηφιότητα, το κάνεις για να εκλεγείς» είπε, μεταξύ άλλων, η Ολγα Δάλλα, η οποία αποκάλυψε ότι ως αντιστάθμισμα της προτάθηκε θέση στο κόμμα. Οι υποψήφιοι κάλεσαν τους ψηφοφόρους να μη στηρίξουν την Πλεύση Ελευθερίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT