Ανδρουλάκης: «Εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης»

Ανδρουλάκης: «Εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης»

Την ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε κρίσιμο πόλο εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης για τη χώρα φέρνει σε πρώτο πλάνο ο Νίκος Ανδρουλάκης ως τελικό διακύβευμα πριν από τις κάλπες

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε κρίσιμο πόλο εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης για τη χώρα φέρνει σε πρώτο πλάνο ο Νίκος Ανδρουλάκης ως τελικό διακύβευμα πριν από τις κάλπες. «Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει σε πρώτη φάση ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση και σε δεύτερη φάση μια ισχυρή, προοδευτική επιλογή κυβέρνησης», δήλωσε χθες (ΑΝΤ1), και αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα που θα επαναλαμβάνει διαρκώς σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μέχρι την Κυριακή. Αυτό ήταν και το βασικό μήνυμα στη χθεσινή κεντρική προεκλογική ομιλία του κ. Ανδρουλάκη στην Αθήνα, η οποία έγινε στο Θησείο, όπως και πριν από τις πρώτες εκλογές. Στο επίκεντρο της πρότασης που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται το πλαίσιο της σοσιαλδημοκρατίας, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, η μείωση των ανισοτήτων, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε χθες τους πολίτες να στρατευθούν με το ΠΑΣΟΚ για να εκπληρωθούν οι ελπίδες και τα όνειρά τους.

Το ΠΑΣΟΚ στην τελική ευθεία προς τις κάλπες εμφανίζεται ως ο πραγματικός αντίπαλος της Ν.Δ.

Τρεις ημέρες πριν από τις κάλπες η προσδοκία της ηγετικής ομάδας της Χαρ. Τρικούπη είναι ότι μπορεί το ποσοστό της 21ης Μαΐου να ενισχυθεί και το ΠΑΣΟΚ να «κάνει ταμείο» βγαίνοντας σημαντικά πιο ισχυρό από την παρατεταμένη εκλογική διαδικασία. Αυτή η εκτίμηση κάνει τον κ. Ανδρουλάκη να πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα τον προεκλογικό τόνο του, μιλώντας για εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, βάζοντας δηλαδή ξεκάθαρα τον στόχο διεκδίκησης ρόλου αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η διαφαινόμενη αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα, να ανακάμψει από τη συντριβή του Μαΐου τροφοδοτεί τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ να απευθυνθεί με όλο και πιο «επιθετικά» επιχειρήματα στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους και να διεκδικήσει την ψήφο τους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κλείσει την προεκλογική εκστρατεία αύριο με ομιλία στο Ηράκλειο της Κρήτης. Και σταθερά επιμένει σε ένα διπλό μέτωπο διακριτών αποστάσεων από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή την ανάδειξη αναξιοπιστίας και από τους δύο στις προεκλογικές υποσχέσεις τους έναντι των πεπραγμένων. Ειδικά για τη Ν.Δ. η κριτική επικεντρώνεται στα ζητήματα που σταθερά έχει αναδείξει το ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη δεύτερη προεκλογική περίοδο: τη φορολογία, την κατάσταση στο σύστημα υγείας, το ζήτημα των μισθολογικών αυξήσεων, τις πελατειακές εξυπηρετήσεις, τα ζητήματα διαφάνειας και θεσμών. Αντίστοιχη κριτική ασκείται και προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο ο κ. Ανδρουλάκης σταθερά επιμένει ότι λειτουργεί ως «χορηγός» της ισχύος της Ν.Δ. Και με βάση αυτή την κριτική ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστηρίζει ότι υπάρχει κενό στην άσκηση αντιπολίτευσης και τοποθετεί το κόμμα του στον ρόλο του αντιπολιτευόμενου πόλου μετά την εκλογική αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT