Δ. Κουτσούμπας: Να χαλάμε τη σούπα της συναίνεσης

Δ. Κουτσούμπας: Να χαλάμε τη σούπα της συναίνεσης

Περισσότερους βουλευτές του κόμματος στη νέα Βουλή ζήτησε ο γραμματέας του ΚΚΕ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το σύνθημα «στις 25 Ιούνη να γεμίσουμε τις κάλπες με περισσότερα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ», ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ –χθες από την Αθήνα, σήμερα από τη Λαμία και αύριο από τη Θεσσαλονίκη– με τις κεντρικές ομιλίες του κλιμακώνει την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε νωρίς χθες το πρωί ο κ. Κουτσούμπας, μιλώντας στους μεταλλεργάτες στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, στις προσεχείς κάλπες κρίνεται «αν θα υπάρχουν περισσότεροι εκπρόσωποι του ΚΚΕ μέσα στη Βουλή, που θα αποκαλύπτουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, θα χαλάνε τη σούπα της συναίνεσης κυβέρνησης Ν.Δ. και της βολικής για το σύστημα αντιπολίτευσης που θα κάνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα συμπληρώματά τους».

Ως προς το περί «συμπληρωμάτων» ζήτημα, ο κ. Κουτσούμπας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και «στα λεγόμενα “μικρά κόμματα” που εμφανίζονται με πολύ θόρυβο, όπως η Πλεύση Ελευθερίας της Κωνσταντοπούλου και συνήθως εξαφανίζονται αθόρυβα όταν έχουν ολοκλη-ρώσει την αποστολή τους, όπως έγινε στο παρελθόν με τον ΛΑΟΣ, τη ΔΗΜΑΡ, τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι ή τώρα το ΜέΡΑ25».

Επιπροσθέτως για την κ. Κωνσταντοπούλου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΑΝΤ1) είπε: «Ο ελληνικός λαός θυμάται και έχει πολλά ράμματα για τη γούνα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Πού βρέθηκε η κυρία Κωνσταντοπούλου όλα αυτά τα χρόνια, εκεί που γίνονταν πλειστηριασμοί, που πάλευαν μέσα σε χώρους δουλειάς οι εργαζόμενοι να μην απολυθούν ή να διεκδικήσουν κάποια μεροκάματα, κάποιες αυξήσεις, κάποια δικαιώματα στη δουλειά τους; Πού βρέθηκε σε όλα αυτά τα ζητήματα; Ή την περίοδο της καραντίνας, της μεγάλης πανδημίας, των αναγκών στην υγεία, των αναγκών στην εκπαίδευση; Εξαφανισμένη. Ούτε μέσα στο κίνημα, σε συλλόγους δεν κατεβαίνει. Δεν έχει κάπου να εκφράζεται πολιτικά. Είναι ένα μόρφωμα κι αυτό».

Παράλληλα, προσθέτει ότι «υπάρχουν και διάφορα φασιστικά μορφώματα που διεκδικούν την ψήφο του λαού. Η απάντηση των εργατών και του λαού σε τέτοια φασιστικά μορφώματα πρέπει να είναι μία. Να τους απομονώσει από κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT