Θεωρείο: Δυσαρέσκεια για τους Βόρειους

Θεωρείο: Δυσαρέσκεια για τους Βόρειους

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σας έλεγα χθες για το σενάριο υπουργοποίησης στο Μακεδονίας – Θράκης του Ευριπίδη Στυλιανίδη, λόγω της εκλογής του σε έναν κρίσιμο, όπως εξελίχθηκε, νομό, τη Ροδόπη. «Γαλάζια» πηγή που διάβασε το σενάριο, μου πρόσθεσε ένα ακόμη στοιχείο στο ρεπορτάζ. Στην Πειραιώς, υπάρχει μια δυσαρέσκεια για «πρωτοκλασάτους» βουλευτές της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ούτε προειδοποίησαν ή, πολύ χειρότερα, δεν είχαν καν αντιληφθεί τι γίνεται με τη Νίκη. Σε κάθε περίπτωση, το τέως Μαξίμου και η νυν Πειραιώς ήθελαν καλύτερη ενημέρωση για το θέμα, η οποία δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα τα στελέχη που θα αξιοποιηθούν από τη Βόρεια Ελλάδα να είναι εντελώς διαφορετικά σε σύγκριση με την περασμένη τετραετία.

Οι χαιρέκακοι του ΠΑΣΟΚ

Το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Δημήτρη Μάντζιο βρήκε τους συναδέλφους του στο ΠΑΣΟΚ στο πλευρό του. Πρώτος βγήκε και τον στήριξε ο Παύλος Χρηστίδης, με τον οποίο συνδέονται με στενή φιλία και κοινές καταβολές από την περίοδο της Φώφης Γεννηματά. Τον Μάντζιο στήριξε και ο πρόεδρος Ανδρουλάκης, λέγοντας πως ό,τι είδε το φως της δημοσιότητας ήταν στο πλαίσιο του επαγγέλματός του πριν γίνει εκπρόσωπος. Οπως, πάντως, μου λένε, δεν… δυσαρεστήθηκαν οι πάντες στο ΠΑΣΟΚ που ο Μάντζιος βρέθηκε στα σχοινιά, μιας και αρκετοί προεδρικοί δεν συγχωρούν στον εκπρόσωπο το γεγονός ότι κατά το παρελθόν βρέθηκε απέναντι στον νυν πρόεδρο.

Διπλασιασμός

Μένω στο ΠΑΣΟΚ, αφού καλή πηγή –ναι, η ίδια που μου αποκάλυψε τους χαιρέκακους– μου έλεγε ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ: στη Χαρ. Τρικούπη, θέλουν να είναι δεύτερο κόμμα σε διπλάσιους νομούς από αυτούς που ήταν στις προηγούμενες εκλογές. Δηλαδή σε 12, αφού στις 21 Μαΐου ήρθε δεύτερο σε 6. Ανεξαρτήτως του εάν ο στόχος θα επιτευχθεί, ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει οπωσδήποτε το ΠΑΣΟΚ να έρθει δεύτερο στο Ηράκλειο, καθώς πρόκειται για ζήτημα γοήτρου. Στις 21 Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερος με 0,1% διαφορά από το τρίτο ΠΑΣΟΚ.

Σε «γαλάζια» φωλιά

Στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων του Μουσείου Γουλανδρή παρουσίασε την Τρίτη ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης το νέο του βιβλίο με τίτλο «Επίκαιρη ερώτηση: πανδημία». Στο κοινό βρέθηκαν πολλά στελέχη από τον χώρο της υγείας και, όπως ήταν αναμενόμενο, πολλά στελέχη της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων και πρώην υπουργοί Υγείας. Η παρουσία, ωστόσο, που ξεχώρισε σε μια κατά βάση «γαλάζια» εκδήλωση ήταν αυτή του Ηλία Μόσιαλου, με τον οποίο ο Κοντοζαμάνης συνδέεται με στενή φιλία και κοινές ανησυχίες.

Κατέβηκε

Με μια σκληρή ανάρτηση, ο Νίκος Καρανίκας επιτέθηκε στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη χαρακτηρίζοντάς τον –χωρίς να τον κατονομάσει– τυχοδιώκτη, που θυμήθηκε τώρα να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Καρανίκας θύμισε πως ο πρώην εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε «άσχημα και συκοφαντικά» για το κόμμα. Η κόντρα των δύο είναι μάλλον παλιά, καθώς ο Νίκος Καρανίκας είχε επιτεθεί στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και το 2022, με αφορμή την τοποθέτησή του ως επικεφαλής στο think tank «Ετερον». Το ενδιαφέρον; Η ανάρτηση Καρανίκα ύστερα από λίγο κατέβηκε, προφανώς με παρέμβαση άνωθεν. Ενα 24ωρο πριν από τις εκλογές δεν είναι ώρα για περισσότερη εσωστρέφεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT