Εκλογές 2023 – Δημ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα είναι η φωνή του λαού

Εκλογές 2023 – Δημ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα είναι η φωνή του λαού

Ικανοποίηση στον Περισσό μετά και τη νέα άνοδο των ποσοστών του κόμματος και μήνυμα ότι θα παρακολουθεί τις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «Το ΚΚΕ θα είναι η φωνή του λαού σε αυτόν τον συνολικά αρνητικό πολιτικό συσχετισμό», ο κ. Δημ. Κουτσούμπας, ο οποίος σήκωσε στους ώμους του με τρόπο που χαρακτηρίζεται εντυπωσιακός την προεκλογική εκστρατεία του Περισσού, περιέγραψε σε δήλωσή του πώς το Κομμουνιστικό Κόμμα θα κινηθεί την επόμενη μέρα των εκλογών.

Στον Περισσό, το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα σκόρπισε πολλά χαμόγελα: το ποσοστό του κόμματος αυξήθηκε περαιτέρω και σε σχέση με την κάλπη της απλής αναλογικής, όπως επίσης και ο αριθμός των ψηφοφόρων που το επέλεξαν: Σχεδόν κατά δύο μονάδες και κατά σχεδόν 100.000 ψήφους. Στο πλαίσιο αυτό εκφράζεται η εκτίμηση πως «η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι ευκαιριακή και συγκυριακή». Η άνοδος των ποσοστών πάντως σημαίνει, εκτός των άλλων, ότι και η κόκκινη κοινοβουλευτική ομάδα θα είναι αυξημένη στη νέα περίοδο, έναντι εκείνης που ανέδειξαν οι κάλπες του 2019 – από 15, σε 20 βουλευτές.

«Το ΚΚΕ θα κάνει από αύριο πράξη τη δέσμευση ότι θα βρεθεί στο μετερίζι μιας 100% μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, ενώ την ίδια ώρα σε ανάλογο μήκος κύματος κινούνται και οι τοποθετήσεις και άλλων στον Περισσό: «Το ΚΚΕ είναι ο μοναδικός αντίπαλος της αντιλαϊκής πολιτικής την επόμενη μέρα», σημείωσε η Λιάνα Κανέλλη. «Το ΚΚΕ είναι έτοιμο για πραγματική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή κυβέρνηση», επισήμανε και ο Αθ. Παφίλης.

Οπως είναι αναμενόμενο, πάντως, η ηγεσία του ΚΚΕ έχει και θα συνεχίσει να έχει στραμμένη την προσοχή της στις εξελίξεις που σημειώνονται στους κοντινούς πολιτικούς χώρους και ειδικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του κ. Κουτσούμπα ότι στον «συνολικά αρνητικό πολιτικό συσχετισμό», ο Περισσός μεταξύ άλλων «θα παρακολουθεί στενά τη συζήτηση και τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις (και από) την καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ». Και ο γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος προσθέτει: «Με αφορμή και το εκλογικό αποτέλεσμα θα προκληθούν διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ ίσως και στο ΠΑΣΟΚ. Η παρουσία στη Βουλή του ακροδεξιού χώρου είναι αρνητική εξέλιξη. Αποδεικνύεται ότι οι ρίζες του φασισμού/ναζισμού είναι βαθιές και υπάρχουν κέντρα του σάπιου πολιτικού συστήματος που τον στηρίζουν. Αποδεικνύεται ότι δεν αντιμετωπίζεται με νομικές παρεμβάσεις που δημιουργούν επικίνδυνο προηγούμενο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT