Θεωρείο: Υπουργοί στον πάγκο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρκετοί είναι οι υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης που, όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, κάθονται στον πάγκο. Στις πιο ηχηρές απουσίες είναι οι Τάκης Θεοδωρικάκος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Τσιάρας, ενώ δεν πήρε υπουργική θέση και το δίδυμο της Υγείας, Θάνος Πλεύρης και Μίνα Γκάγκα. Χωρίς χαρτοφυλάκιο μένουν και ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γιώργος Γεωργαντάς, αλλά και ο Στέλιος Πέτσας. Εκτός υπουργικού και ο Χρήστος Στυλιανίδης, που ως «ομογενής» και βουλευτής Επικρατείας πλέον, αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση.

Η συνάντηση

Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί και ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είχε τετ α τετ πριν από λίγες ημέρες με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Πλην της ενημέρωσης για τις Σέρρες, που πάλι ήταν ένας νομός που η Ν.Δ. είχε από τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά, έγινε συζήτηση και για το υπουργικό, με τον Καραμανλή να ζητεί να μη συμμετέχει, καθώς η δικαστική διερεύνηση για το δυστύχημα των Τεμπών βρίσκεται σε εξέλιξη. Η λογική αυτή βρήκε απόλυτα σύμφωνο τον Μητσοτάκη, δείχνοντας πως η παραίτηση Καραμανλή μετά το δυστύχημα δεν ήταν προσχηματική.

«Δασκαλεμένος»

Επειδή υπάρχουν ήδη σενάρια και φωνές, που μιλούν για αποκλεισμό των Σπαρτιατών στη λογική πως υπάρχει «υποκρυπτόμενη ηγεσία» από τον Ηλία Κασιδιάρη, ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας εμφανίστηκε αρκετά πονηρεμένος, ίσως και δασκαλεμένος, όπως εκτιμούν κάποιοι, κατά την πρώτη του τοποθέτηση. Ευχαριστώντας τον Κασιδιάρη, είπε πως ο καταδικασμένος πρώην βουλευτής αποτέλεσε το «καύσιμο» για την είσοδο των Σπαρτιατών στη Βουλή. Η λέξη, όπως μου έλεγε έμπειρος δικηγόρος, δεν δείχνει ηγεσία, αλλά είναι μία πολύ προσεκτική, από νομικής άποψης, λέξη για να ευχαριστήσει με τρόπο τον Κασιδιάρη.

Δυσαρέσκεια της Αθήνας

Καμία διάθεση για εκτόνωση, αλλά αντιθέτως περαιτέρω σκλήρυνση της στάσης των Τιράνων έναντι του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, διαπιστώνει η Αθήνα, που εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια. Σήμερα ο Μπελέρης θα έπρεπε να συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ορκισθεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του, αλλά η αλβανική δικαιοσύνη αρνήθηκε την ειδική άδεια, γεγονός που από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών γίνεται αντιληπτό ως απόδειξη ότι οι αλβανικές αρχές θέλουν να του στερήσουν, «δίχως τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση και χωρίς καν να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες», το αξίωμα του δημάρχου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT