Θεωρείο: Το «Οχι» του ΠΑΣΟΚ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την πιο δεινή θέση της τελευταίας δεκαετίας, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να βρει πατήματα και… αφηγήματα, καθώς σε 4 μήνες από τώρα έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου ακόμη και τα «καλά» χρόνια δεν κατάφερνε να εκλέξει δικούς του δημάρχους. Κάπως έτσι, ο Διονύσης Τεμπονέρας πρότεινε τη συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ στις τοπικές εκλογές. Από τη Χαριλάου Τρικούπη παίρνουν αποστάσεις από την πρόταση αυτή, για δύο λόγους: Πρώτον, το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ακόμη και σήμερα περισσότερα ερείσματα στην αυτοδιοίκηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και θεωρούν «εκ του πονηρού» την προσέγγιση της Κουμουνδούρου. Δεύτερον, εκτιμούν πως οι εθνικές εκλογές έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας του Αλέξη Τσίπρα και ανόδου του ΠΑΣΟΚ, «κάτι που θα επαληθευθεί και στις εκλογές του Οκτωβρίου».

Διχογνωμία για Σπαρτιάτες

Διαφορετικές προσεγγίσεις υπάρχουν εντός της κυβέρνησης για το ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα έναντι των Σπαρτιατών. Η μία άποψη μιλάει για νομοθετικές πρωτοβουλίες ενόψει και των ευρωεκλογών, σε ένα χρόνο από σήμερα. Η έτερη άποψη λέει πως το θέμα των Σπαρτιατών είναι πλέον πολιτικό και όσο καλύτερα πηγαίνει η κυβέρνηση, τόσο λιγότερα περιθώρια θα αφήσει μελλοντικά στους Σπαρτιάτες. Πάντως, οριστικές αποφάσεις για το αν θα υπάρξει κάποια πρωτοβουλία δεν έχουν ληφθεί.

Υπερυπουργοί

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ για τις πολλές μεταφορές αρμοδιοτήτων από υπουργείο σε υπουργείο. Από τα πιο ενδιαφέροντα που θα διαπιστώσετε είναι η μεγάλη ενίσχυση του υπουργείου Οικονομικών με αρμοδιότητες από το Ανάπτυξης, κάτι που προφανώς καθιστά τους Κωστή Χατζηδάκη και Νίκο Παπαθανάση ένα πολύ ισχυρό δίδυμο υπουργών, αν όχι υπερυπουργών, αφού οι αρμοδιότητες είναι πολύ ενισχυμένες.

«Κρυφή» μεταγραφή

Επειδή είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό, δεν πέρασε ως μεταγραφή, ενώ πρόκειται για την επιτομή. Αναφέρομαι στη Βιβή Χαραλαμπογιάννη, νέα υφυπουργό Εσωτερικών, η οποία είναι στέλεχος από το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Στενή συνεργάτις του Π. Γερουλάνου, ήταν στην επικοινωνιακή ομάδα του ΠΑΣΟΚ το 2007-2009. Εχει διατελέσει πρώην μέλος του Τομέα Κινητοποιήσεων του ΠΑΣΟΚ και υπηρέτησε ως στέλεχος την κυβέρνηση Παπανδρέου στο υπ. Πολιτισμού, στο ιδιαίτερο γραφείο του Π. Γερουλάνου. Η μεταγραφή δεν έγινε τώρα αλλά νωρίτερα, μιας και μετά το 2017, όταν ήταν αναπληρώτρια γραμματέας του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΠΑΣΟΚ, πέρασε σταδιακά τον Ρουβίκωνα, μεταπηδώντας στη Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT