Μητσοτάκης: Αναμενόμενη εξέλιξη, κλείνει ένας κύκλος

Μητσοτάκης: Αναμενόμενη εξέλιξη, κλείνει ένας κύκλος

«Ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει τον δρόμο του», σχολίασε ο πρωθυπουργός – Παράθυρο ευκαιρίας βλέπει το ΠΑΣΟΚ, εάν στην Κουμουνδούρου κυριαρχήσει η εσωστρέφεια.

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από απόσταση αλλά με το εύλογο πολιτικό ενδιαφέρον παρακολουθούν στην κυβέρνηση τις ραγδαίες εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση μετά τη χθεσινή παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις από τις Βρυξέλλες, σημείωσε πως «πρόκειται για μια αναμενόμενη απόφαση μετά από τρεις συντριπτικές ήττες που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος προσωπικά», προσθέτοντας πως «ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει τον δρόμο του». Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, με την παραίτηση Τσίπρα «κλείνει ένας κύκλος». Ο πρωθυπουργός ωστόσο σχολίασε και τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύθηκε επί Τσίπρα η αξιωματική αντιπολίτευση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα που τα τελευταία χρόνια και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση ταυτίστηκε με την τοξικότητα, με τον διχαστικό λόγο, αλλά και με την εκκωφαντική αναποτελεσματικότητα, όταν κλήθηκε να διαχειριστεί τις τύχες του τόπου. Τα κόμματα πρέπει να ενώνουν τους πολίτες και πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα να προτείνουν ρεαλιστικές, κοστολογημένες και εφαρμόσιμες λύσεις για τα προβλήματα των πολιτών. Σε αυτόν τον δρόμο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πορεύτηκε ποτέ. Ελπίζω να τον βρει, του το εύχομαι ειλικρινά», είπε χαρακτηριστικά o Κυριάκος Μητσοτάκης. Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν κάνουν κάποιο άλλο σχόλιο, καθώς για το θέμα μίλησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, συνεργάτες του οποίου παραπέμπουν στις δηλώσεις του. Ανεπίσημα ωστόσο επαναλαμβάνουν, στην ίδια λογική, πως ένας πολιτικός αρχηγός έπειτα από τόσες διαδοχικές ήττες δεν είχε διαφορετική επιλογή. Για το τι μέλλει γενέσθαι στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ οι ίδιες πηγές δηλώνουν πως είναι ένα θέμα πως δεν αφορά καθόλου την κυβέρνηση και τη Ν.Δ. Σε κάθε περίπτωση άλλωστε, στη Ν.Δ. ακόμα και προεκλογικά λίγο εστίασαν στον αντίπαλό τους και περισσότερο στα προβλήματα της κοινωνίας, «που αποτελούν τον βασικό αντίπαλο».

Από τη Χαρ. Τρικούπη δεν υπήρξε καμία δήλωση για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, αποφεύγοντας κάθε «επίσημη» εμπλοκή στο θέμα. Ανεπίσημα ωστόσο στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν πως οι εξελίξεις στο όμορο κόμμα αποτελούν παράθυρο ευκαιρίας για τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει σε μία φάση έντονης εσωστρέφειας αναζητώντας τον επόμενο αρχηγό του, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ετοιμαστεί για την επόμενη εκλογική μάχη, των αυτοδιοικητικών εκλογών, στην οποία ούτως ή άλλως έχει ιστορικό πλεονέκτημα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καθώς διαθέτει παραδοσιακά περισσότερα ερείσματα. Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη έλεγαν στην «Κ» πως το ΠΑΣΟΚ έχει τη μεγάλη ευκαιρία σε αυτές τις εκλογές εφόσον πάει σε κάποιες περιφέρειες ή μεγάλους δήμους στον δεύτερο γύρο να συσπειρώσει ευρύτερα κεντροαριστερά κοινά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT