Θα είναι ένας «κανονικός» πρόεδρος

Οπως όλα δείχνουν στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη για την εκλογή νέου προέδρου, ο Δήμαρχος Αμπελόκηπων - Μενεμένης, θα είναι ο μόνος υποψήφιος

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται το έντονο παρασκήνιο για την πλήρωση της θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας)μετά την υπουργοποίηση του προηγούμενου προέδρου, δήμαρχου Τρικάλων, Δημήτρη Παπαστεργίου. 

Οπως όλα δείχνουν στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη για την εκλογή νέου προέδρου ο κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ( μέχρι σήμερα Α αντιπρόεδρος), δήμαρχος Αμπελόκηπων – Μενεμένης, θα είναι ο μόνος υποψήφιος για τη θέση του προέδρου μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο.

Ωστόσο άνθρωποι από το επιτελείο του επεσήμαναν χθες μιλώντας στην «Κ» ότι τόσο ο πρόεδρος όσο και το διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει από την σημερινή συνεδρίαση θα είναι «κανονικός πρόεδρος» και «κανονικό διοικητικό συμβούλιο» και όχι προσωρινός ή μεταβατικός. Μετά την απόσυρση του δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη από τη διεκδίκηση της θέσης του προέδρου της ΚΕΔΕ σε αυτή τη φάση – θέση που φερόταν να επιθυμεί χωρίς ωστόσο να έχει κάνει επίσημη σχετική δήλωση-πηγές της Νέας δημοκρατίας ανέφεραν ότι η ηγεσία που αναμένεται να εκλεγεί σήμερα θα είναι μεταβατική ενώ στις επόμενες εκλογές θα στηριχθεί για τη θέση του προέδρου ο κ. Μπακογιάννης.  

«Το τι θα γίνει στην επόμενη θητεία και μετά τις εκλογές θα το δούμε. Κανένας δεν μπορεί να προεξοφλήσει την επανεκλογή του ανέφεραν» χαρακτηριστικά στελέχη της αυτοδιοίκησης. 

Όπως σημείωναν άλλωστε είναι σημαντικό το προεδρείο του ΔΣ που θα εκλεγεί να έχει ισχύ και να μην αντιμετωπίζεται ως παροδική ηγεσία, προκειμένου να μπορεί να  διαβουλευτεί με το υπουργείο Εσωτερικών σε πολλά ζητήματα που θα προκύψουν έως τις εκλογές. «Δεν είμαστε όμιλος φίλων θαλάσσης, έχουμε συγκεκριμένες θέσεις. Η αυτοδιοίκηση δεν είναι παιχνίδι του Εγώ αλλά του εμείς » επεσήμαναν με νόημα οι ίδιοι άνθρωποι. 

«Στον χρόνο που απομένει έως τις εκλογές είναι σημαντικό να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση για την επίλυση πολλών σοβαρών θεμάτων που εκκρεμούν και η λύση των οποίων δεν έχει δημοσιονομικό κόστος. Πρόκειται όμως για σημαντικά θεσμικά ζητήματα, τα οποία η αυτοδιοίκηση έχει θέσει πολλές φορές χωρίς δυστυχώς να έχουν επιλυθεί» επισημαίνουν. 

Ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κυρίζογλου (εφόσον δεν υπάρξει κάποια ανατροπή ) αναμένεται ως πρώτο θέμα προς την νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να θέσει την διευκρίνιση κάποιων σημείων στον εκλογικό μόνο που αφορά στην διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου έτσι ώστε να μην προκύψουν δυσλειτουργίες. Φυσικά το θέμα της αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων και της εξασφάλισης αντίστοιχων πόρων παραμένει ψηλά στην ατζέντα ανέφεραν συνεργάτες του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT