ΠΑΣΟΚ: Με «έμπειρους» στη μάχη της Βουλής

ΠΑΣΟΚ: Με «έμπειρους» στη μάχη της Βουλής

Ο σχεδιασμός του κ. Ν. Ανδρουλάκη, που προετοιμάζεται για την πρώτη του εμφάνιση στο Κοινοβούλιο, στη συζήτηση επί των προγραμματικών

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την παρουσία στη Βουλή κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης προετοιμάζονται στο ΠΑΣΟΚ. Μέχρι την Πέμπτη θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τους τρεις κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος, με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να επισημαίνουν ότι θα αξιοποιηθεί η εμπειρία στελεχών που σήκωσαν το βάρος της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης στην προηγούμενη Βουλή. Αλλωστε και για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής από το κόμμα επελέγη εκ νέου ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ετσι, θεωρείται βέβαιο ότι θα αξιοποιηθεί η εμπειρία, μεταξύ άλλων, των Μιχάλη Κατρίνη, Ευαγγελίας Λιακούλη, Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προετοιμάζεται ήδη για τις δύο ομιλίες που θα έχει στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραμματικές, την Πέμπτη και το Σάββατο, στην πρώτη του εμφάνιση στη Βουλή. Οπως αναφέρουν συνεργάτες του, στόχος είναι να αναδειχθεί συνολικά με την παρουσία του κόμματος αυτό το τριήμερο ότι θέτει υποθήκη για τον ρόλο της ουσιαστικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση. Ετσι, στην πρώτη του ομιλία, το απόγευμα της Πέμπτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που επιδιώκει να αξιοποιήσει και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ακέφαλος», θα ξεδιπλώσει τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος, το προσωπικό του όραμα για την πορεία της χώρας, το νήμα της σύνδεσης του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνική βάση. Παράλληλα, το επιτελείο του επεξεργάζεται ειδική παράμετρο της ομιλίας του, σε σχέση με τη συνταγματική αναθεώρηση, στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίσει να κάνει αναφορά σε αυτό. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναφερθεί στην ανάγκη ενός ευρύτερου πλαισίου, με προτάσεις για αλλαγές στο κράτος, με μια δέσμη ευρύτερων αλλαγών και όχι με περιορισμένη στο άρθρο 16 παρέμβαση.

Από το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθούν στη συζήτηση για τις προγραμματικές οκτώ ομιλητές, οι οποίοι θα καθοριστούν τις προσεχείς ημέρες και η επιλογή τους θα θεωρηθεί προπομπός των αποφάσεων για τους σκιώδεις υπευθύνους επιμέρους τομέων κυβερνητικού έργου.

Στη σημερινή συνεδρίαση για την ανάδειξη του προεδρείου της Βουλής, από το ΠΑΣΟΚ διευκρινίζουν ότι δεν θα ψηφίσουν τον αντιπρόεδρο που θα προταθεί από τους Σπαρτιάτες.

Παράλληλα, δέκα μέρες μετά τις εθνικές εκλογές, στη Χαριλάου Τρικούπη προετοιμάζονται για εκλογές. Για τις αυτοδιοικητικές του Οκτωβρίου αυτή τη φορά, καθώς σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η επιτροπή που θα αναλάβει την προετοιμασία, τις προτάσεις και τις επαφές με τους υποψηφίους, τις συνεννοήσεις σε τοπικό επίπεδο, πιθανές συνεργασίες κ.λπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT