Εμφαση από ΠΑΣΟΚ στα προβλήματα της καθημερινότητας

Εμφαση από ΠΑΣΟΚ στα προβλήματα της καθημερινότητας

Συναινέσεις και διαφοροποιήσεις καθορίζονται με βάση το εθνικό συμφέρον και όχι με μικροπολιτική λογική, διαμηνύει η Χαριλάου Τρικούπη στον απόηχο της πρώτης ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναινέσεις και διαφοροποιήσεις καθορίζονται με βάση το εθνικό συμφέρον και όχι με μικροπολιτική λογική, διαμηνύει η Χαριλάου Τρικούπη στον απόηχο της πρώτης ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή. Οπως επισημαίνουν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που αξιολογούν ως θετική την πρώτη κοινοβουλευτική ομιλία του, αυτό ήταν ένα από τα βασικά μηνύματα στην τοποθέτησή του. Οτι το κόμμα είναι ανοιχτό σε συναινέσεις όταν θεωρεί ότι αυτές εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον, ωστόσο αυτό δεν συνεπάγεται «λευκή επιταγή» προς την κυβέρνηση ή ανοχή σε όσα αξιολογούνται ως βλαπτικά.

Αναλύοντας την ομιλία του κ. Ανδρουλάκη τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζουν ότι μια πρώτη επιδίωξη ήταν να αναδειχθεί ότι έχει πολύ καλή γνώση των ευρωπαϊκών ζητημάτων και των προκλήσεων που αναδύονται υπερτοπικά, αλλά επηρεάζουν καθοριστικά και τη χώρα μας, όπως, μεταξύ άλλων, η ενεργειακή μετάβαση.

Παράλληλα, να αναδειχθεί ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να περιοριστεί σε ρόλο μικρού κόμματος, αλλά διαθέτει ειδικό βάρος, εμπειρία και πολιτική διαδρομή, που του δίνουν τη δυνατότητα να διαμορφώνει ρεαλιστικές προγραμματικές θέσεις και προτάσεις.

Κατά τη σημερινή ομιλία του στη Βουλή, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα εστιάσει στις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Χαρ. Τρικούπη και κυβέρνησης Ν.Δ.

Οπως οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τη ρύθμιση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, τους κανόνες διαφάνειας στη λειτουργία των funds και τις 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες, όπως δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης, πρόκειται να επανακατατεθούν άμεσα στη Βουλή.

Πέραν αυτών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιδίωξε να χαράξει έναν «οδικό χάρτη» με τους τομείς που θα δοθεί βαρύτητα το προσεχές διάστημα, που είναι κατά βάση η Υγεία και η Παιδεία, όπου στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν ταχύτατα καίριες παρεμβάσεις, προκειμένου να αντιμετωπισθούν μεγάλες παθογένειες.

Σήμερα, στη δευτερολογία του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με συνεργάτες του, θα επικεντρωθεί σε μια περισσότερο πολιτική και όχι τόσο προγραμματική ομιλία, με στόχο να αναδείξει αφετηριακές διαφορές, ιδεολογικές αλλά και σε επίπεδο άσκησης πολιτικής, ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Πάντως, από τη Χαριλάου Τρικούπη διαμηνύουν ότι ένα σταθερό μέτωπο με την κυβέρνηση είναι αυτό της καθημερινότητας των πολιτών. Ετσι, χθες, με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τις τιμές στα τρόφιμα, το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι «όχι μόνο δεν έχει αποδεχθεί καμία από τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όπως η στοχευμένη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, αλλά δείχνει με τη γενικότερη πολιτική της να ευνοεί την απληστία των κερδών των λίγων και ισχυρών, χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο στην αγορά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT