Μαρινάκης για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Πιστεύουμε στον διάλογο, η ένταση δεν οδήγησε ποτέ πουθενά

Μαρινάκης για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Πιστεύουμε στον διάλογο, η ένταση δεν οδήγησε ποτέ πουθενά

«Πιστεύουμε στην επίλυση της μίας διαφοράς μας στη βάση του διεθνούς δικαίου. Η ένταση δεν οδήγησε ποτέ πουθενά» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επικείμενη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την τακτική ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών.

Σε ερώτηση τι προσδοκά η Αθήνα από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης δήλωσε πως είναι σημαντικό που θα γίνει αυτή η διμερής συνάντηση κορυφής των δύο ηγετών.

«Εμείς πιστεύουμε στο διάλογο. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ή πιθανότητα υποχώρησης. Πιστεύουμε στην επίλυση της μίας διαφοράς μας στη βάση του διεθνούς δικαίου. Η ένταση δεν οδήγησε ποτέ πουθενά», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως για την προσεχή Τετάρτη, 12 Ιουλίου, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, «κλείδωσε» το τετ α τετ των δύο ηγετών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στις 12 το μεσημέρι, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου.

Στο πλευρό του πρωθυπουργού θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, και κατά πάσα πιθανότητα η διπλωματική σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, Άννα Μαρία Μπούρα.

Από πλευράς Τουρκίας, μαζί με τον Ερντογάν θα βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ο εκπρόσωπος Τύπου, Τσαγατάι Κιλίτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT