Αιχμές από Παππά κατά των άλλων διεκδικητών

Αιχμές από Παππά κατά των άλλων διεκδικητών

Θεσμικά επιμένει να κινηθεί ο Νίκος Παππάς, που επιλέγει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, αναλύοντας και την πλατφόρμα των θέσεών του

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θεσμικά επιμένει να κινηθεί ο Νίκος Παππάς, που επιλέγει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, αναλύοντας και την πλατφόρμα των θέσεών του.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open δεν άνοιξε τα χαρτιά του, έδειξε όμως πού θα κινηθεί το πολιτικό του στίγμα: «Δεν μπορούμε να μπούμε στον πειρασμό, στις δύσκολες αυτές στιγμές, να επιλέξουμε μια ζεστή και ασφαλή φωλιά, αυτή της ριζοσπαστικής Αριστεράς, η οποία αν δούμε πανευρωπαϊκά τον χάρτη, φέρνει τα κόμματα αυτά στο όριο της εκλογικής επιβίωσης».

Η μάχη για την ηγεσία του κόμματος αναμένεται να είναι σκληρή, με τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να ρίχνει τα «βέλη» του στο οικονομικό επιτελείο της Κουμουνδούρου, που απαρτίζεται από τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εφη Αχτσιόγλου, που επίσης «τρέχουν» στην εκλογική κούρσα. «Αν εμείς δεν αναγνωρίσουμε ότι πληγώσαμε τη μεσαία τάξη –και την πληγώσαμε σημαντικά– και ότι τα 37 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν η άλλη όψη της υπερφορολόγησης, θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο σφάλμα.

Τα 37 δισ. μαζεύονται με φόρους, δεν θα πάθαινε κανείς κάτι αν ήταν 30 τα δισ.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η υποψηφιότητα

«Φωτογραφίζοντας» την Εφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σημείωσε πως «αν δεν αναγνωρίσουμε ότι πληγώσαμε τη μεσαία τάξη, θα έχουμε κάνει τεράστιο σφάλμα».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ανοίξει τα χαρτιά του αύριο Παρασκευή στου Ψυρρή, με κάλεσμα που έχει κάνει προς τους εκπροσώπους του Τύπου. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα επιλέξει να μην είναι μόνος του, όπως η Εφη Αχτσιόγλου. Δίπλα του αναμένεται να βρεθούν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Ανδρέας Ξανθός, αλλά και ο Γιώργος Σταθάκης ο οποίος δεν ανήκει στην «Ομπρέλα» και θα σηματοδοτεί το άνοιγμα που επιχειρεί να κάνει.

Νέα συνεδρίαση

Σήμερα θα συνεδριάσει εκ νέου, αργά το μεσημέρι, η Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να καθοριστούν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν τόσο τη συνεδρίαση της Κ.Ε. όσο και τα αυτοδιοικητικά, καθώς τα σχήματα που θα υποστηριχθούν και οι υποψηφιότητες θα πρέπει σιγά σιγά να αρχίσουν να «κλειδώνουν». Δεν αποκλείεται μετά τη σύγκληση του οργάνου ο Παύλος Πολάκης να κάνει γνωστές τις προθέσεις του σε σχέση με την υποψηφιότητά του στην κούρσα διαδοχής.

Αρκετά στελέχη επιλέγουν να ανοίγουν τα χαρτιά τους σχετικά με τις προτιμήσεις τους, με τον Δημήτρη Βίτσα στον ΑΝΤ1 να στηρίζει την υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο Χρήστος Γιαννούλης, μιλώντας στο Open ανέφερε πως «θα ψηφίσω όποιον πιστεύω την τελευταία στιγμή καταφέρει να εμπνεύσει και να επιβεβαιώσει ότι προγραμματικά, πολιτικά, οργανωτικά θα παραμείνουμε ένα κόμμα εξουσίας».

Ο Διονύσης Καλαματιανός στον ΣΚΑΪ υποστήριξε πως «όσο περισσότεροι υποψήφιοι τόσο καλύτερα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT