«Να παραμείνουμε κομμάτι της Αριστεράς»

«Να παραμείνουμε κομμάτι της Αριστεράς»

Ο Γ. Σταθάκης, ο Π. Σκουρλέτης, ο Ν. Φίλης, ο Αν. Ξανθός, ο Χ. Μαμουλάκης, ο Θ. Δρίτσας, η Τ. Χριστοδουλοπούλου, ο Δ. Βίτσας, ο Θ. Παπαχριστόπουλος, η Α. Καββαδία, ο Π. Λάμπρου και η Ε. Αγαθοπούλου ήταν μερικά από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκαν στου Ψυρρή

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γ. Σταθάκης, ο Π. Σκουρλέτης, ο Ν. Φίλης, ο Αν. Ξανθός, ο Χ. Μαμουλάκης, ο Θ. Δρίτσας, η Τ. Χριστοδουλοπούλου, ο Δ. Βίτσας, ο Θ. Παπαχριστόπουλος, η Α. Καββαδία, ο Π. Λάμπρου και η Ε. Αγαθοπούλου ήταν μερικά από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκαν στου Ψυρρή, στην ειδική εκδήλωση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την ηγεσία του κόμματος. Δίνοντας το πολιτικό του στίγμα ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «στη δική μου σύλληψη ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει ένα κομμάτι της Αριστεράς. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να απευθυνθούμε σε ευρύτερο κόσμο; Προφανώς όχι. Δεν μπορώ να φανταστώ Αριστερά που δεν θα θέλει να κάνει τέτοια ανοίγματα. Σε εργαζομένους όλων των ειδών. Από τα delivery μέχρι σε όσους δουλεύουν στην εστίαση και στον τουρισμό».

Με την παρουσία των συντρόφων του, όχι μόνο από το μπλοκ των «53+», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιχείρησε να δείξει πως η υποψηφιότητά του είναι ευρύτερη. Οπως είπε, βασίζεται στο δίπολο «συνέχεια και τομή»: «Η συνέχεια είναι η παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα και ό,τι καταφέραμε στον ΣΥΡΙΖΑ μαζί. Και στην αντιπολίτευση και στην κυβέρνηση». «Τομή», πρόσθεσε, «γιατί όταν έχεις χάσει με τέτοια διαφορά, προφανώς είναι πράγματα που δεν έχεις κατανοήσει και δεν έκανες καλά… Ισως δεν πείσαμε με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο δίπολο «συνέχεια και τομή» δήλωσε ότι βασίζεται η υποψηφιότητά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας για το ποια μπορεί να είναι η δική του συμβολή στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπενθύμισε πως κατά τη διάρκεια της κρίσιμης διαπραγμάτευσης το 2015 απέδειξε πως μπορεί να φτιάχνει σταθερές ομάδες. Προχώρησε σε αυτοκριτική για τις εκλογές, χαρακτηρίζοντας «θολή την ταυτότητα του κόμματος», και αναφέρθηκε στο όραμά του: να ενσωματώνει νέους τρόπους σκέψης, να δρα με συλλογικότητα και δημοκρατία, να είναι αξιόπιστο και να μη λαϊκίζει. Τραβώντας κόκκινη γραμμή με το παρελθόν, συμπλήρωσε: Στόχος είναι «ένα κόμμα που μιλάει και απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν ενσωματώνει όλα τα αιτήματα από όπου και αν έρχονται. Γιατί κανένα κόμμα δεν μπορεί να το υπόσχεται αυτό και να το τηρήσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT