Φάμελλος: Αντί να μιλήσουμε στην κοινωνία, ασχολούμασταν με τη δική μας άποψη

Φάμελλος: Αντί να μιλήσουμε στην κοινωνία, ασχολούμασταν με τη δική μας άποψη

«Ενα μεγάλο βήμα», χαρακτήρισε ο μεταβατικός πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της διήμερης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σημειώνοντας, όμως, ότι «δεν πρέπει να κατεβάσουμε τα μολύβια».

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ενα μεγάλο βήμα», χαρακτήρισε ο μεταβατικός πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της διήμερης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σημειώνοντας, όμως, ότι «δεν πρέπει να κατεβάσουμε τα μολύβια».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφορικά με την «προεκλογική» περίοδο που ανοίγει τώρα εντός του κόμματος, υποστήριξε ότι «χρειαζόμαστε ένα νέο κόμμα και μια νέα πολιτική πρόταση» που πρέπει να προκύψει μέσα από διάλογο και όχι μέσα από μονολόγους των υποψηφίων.

«Εμείς φταίμε»

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε αυτοκριτικές παραδοχές, επισημαίνοντας πως «φάνηκε ότι είχαμε μεγάλο πρόβλημα ως κόμμα. Είχαμε έναν σημαντικό ηγέτη, που ελπίζω να μην χαθεί για την πολιτική και την Αριστερά. Αλλά ο ίδιος επέλεξε να κάνει μια τομή και να πει ότι έχει στοχευτεί στο πρόσωπό μου ένα μεγάλο βάρος, αφήνω χώρο για να δημιουργηθεί το καινούριο».

Και συμπλήρωσε: «Να παραδεχτούμε ότι υπήρχε έλλειμμα εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ; Υπήρχε. Αυτό δημιουργήθηκε από μια πολύ καλά στημένη προπαγάνδα, υπάρχει ευθύνη όλων των κομμάτων». Σε ερώτηση αν φταίνε οι άλλοι ο κ. Φάμελλος απάντησε: «Εμείς φταίμε».

«Τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξουν σε όλα τα επίπεδα»

«Ο Χρήστος Σπίρτζης που παραιτήθηκε εμφάνισε αυτό που νιώθουμε κι εμείς. Ότι το έλλειμμα δεν είναι μόνο του Τσίπρα», παραδέχτηκε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, εξηγώντας, όμως, ότι «κάποιος πρέπει να οδηγήσει το κόμμα στις διαδικασίες μέχρι το συνέδριο». «Το κάνω ξεκάθαρο: Τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξουν σε όλα τα επίπεδα, είναι προφανές ότι πρέπει να περάσουμε από την αυτοκάθαρση. Θα κάνουμε εκλογές σε όλα τα επίπεδα, είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορεί να γίνει ακέφαλα όμως αυτή η πορεία», ξεκαθάρισε. 

“]

Σε ερώτηση γιατί δεν είναι ο ίδιος υποψήφιος απάντησε ότι «δεν το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορώ να συνεισφέρω και από τη θέση που είμαι να μην πάνε χαμένες αυτές οι 45 μέρες. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πυκνό κοινοβουλευτικό έργο που δεν μπορώ να το σκεφτώ».

Οσον αφορά την κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την εσωτερική πολυφωνία και τον ρόλο των τάσεων, ο Σωκράτης Φάμελλος είπε ότι «η εσωκομματική δημοκρατία και η έκφρασή της σε εμάς δημιούργησε τόσες φωνές που περιόρισε το δικαίωμα της κοινωνίας να ζει καλύτερα», εξηγώντας ότι «αντί να μιλήσουμε καθαρά στην κοινωνία ασχολούμασταν με την προσωπική μας άποψη. Οι τάσεις έτσι όπως λειτούργησαν δεν βοήθησαν στο αποτέλεσμα».

«Πρέπει να ξαναβρούμε έναν μέσο όρο, δεν θα περιορίσουμε τη δημοκρατία» ήταν το μήνυμα που έστειλε στο τέλος της συνέντευξής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT