Πιερρακάκης: Το άρθρο 16 συνιστά αναχρονισμό και θέλουμε να το αλλάξουμε

Πιερρακάκης: Το άρθρο 16 συνιστά αναχρονισμό και θέλουμε να το αλλάξουμε

Αναφορικά με τη στάση της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Παιδείας σχολίασε ότι αν και στο εξωτερικό η παιδεία είναι χώρος συναίνεσης και όχι πόλωσης, στην Ελλάδα είναι χώρος έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων.

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το άρθρο 16 συνιστά αναχρονισμό και θέλουμε να το αλλάξουμε», τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας.

Σχετικά με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, ο υπουργός -μιλώντας στον ΣΚΑΪ- υποστήριξε ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι η αναβάθμισή τους. Προανήγγειλε επίσης στο ίδιο πλαίσιο της συζήτησης, τη χρηματοδότηση προγραμμάτων στο δημόσιο πανεπιστήμιο άνω του ενός δισ. ευρώ. 

Αναφορικά με τη στάση της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Παιδείας σχολίασε ότι αν και στο εξωτερικό η παιδεία είναι χώρος συναίνεσης και όχι πόλωσης, στην Ελλάδα είναι χώρος έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων. «Οι αρχιτέκτονες των τεχνητών πολώσεων και οι οπαδοί της ακινησίας θα συναντήσουν το πολιτικό κόστος», σχολίασε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT