Αλλαγή σχεδίων από κυβέρνηση και κόμματα

Αλλαγή σχεδίων από κυβέρνηση και κόμματα

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δραστηριότητα της κυβέρνησης και των κομμάτων άλλαξαν, όπως είναι φυσιολογικό, οι φωτιές που πλήττουν τη χώρα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε πιο νωρίς από τις Βρυξέλλες και επισκέφθηκε το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας. Η στήλη πληροφορείται πως παρών την περασμένη Δευτέρα, για να συνδράμει με την εμπειρία του, ήταν και ο πρώην αρμόδιος υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης. Η χθεσινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τα πρόσωπα που θα προταθούν στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές αναβλήθηκε. Το ίδιο και η συνεδρίαση της Kοινοβουλευτικής Oμάδας του ΠΑΣΟΚ, στην οποία θα εκλεγόταν γραμματέας η Ευαγγελία Λιακούλη και αναπληρωτής της ο Απ. Πάνας. Η τελευταία μετατέθηκε, πάντως, για σήμερα.

Επίσκεψη στην Κύπρο

Την καθιερωμένη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Κύπρο κάθε Ελληνας πρωθυπουργός μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πετάξει για το νησί της Αφροδίτης την ερχόμενη Τετάρτη 26 του μηνός προκειμένου να συναντήσει τον επίσης σχετικά πρόσφατα εκλεγέντα πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη. Μετά το Βίλνιους, οι δύο ηγέτες έχουν πολλά πράγματα να συζητήσουν για τον συντονισμό των ενεργειών των δύο χωρών σε σχέση με την Τουρκία. Θα έχει προηγηθεί το αυριανό ταξίδι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Κατεχόμενα. Δεν αποκλείεται στην Κύπρο να προγραμματιστεί και μια τριμερής συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Μπαίνει στη μάχη

Αύριο στη μία το μεσημέρι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει προγραμματίσει να πιει έναν καφέ και να συζητήσει με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του ΣΥΡΙΖΑ, στο κέντρο της Αθήνας. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών πραγματοποιεί συνεχώς συναντήσεις για την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζοντας παράλληλα περιοδείες.

Αρθρο 16

Οπως πληροφορήθηκα, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο δεν συζητήθηκε μόνο το χρονοδιάγραμμα των εκλογών και η επόμενη ημέρα στο κόμμα. Από το τμήμα Παιδείας Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ζητήθηκε από τον Πέτρο Παππά να ανακαλέσει όσα είχε πει για το άρθρο 16. Είχε υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, πως το κόμμα πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση για τα μη κερδοσκοπικά ιδιωτικά πανεπιστήμια. Το θέμα είχε τεθεί και σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή Κιλκίς να προκαλεί τις αντιδράσεις αρκετών στελεχών του κόμματος. Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος, έχει αναλάβει να συνομιλήσει μαζί του.

Αποστολή στην Ισπανία

Πολλή δουλειά περιμένει τον Δημήτρη Καιρίδη στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών – Μετανάστευσης που θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία την Πέμπτη. Το μεταναστευτικό βρίσκεται στο επίκεντρο και ήδη ομόλογοί του από την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Ελβετία και την Κύπρο έχουν ζητήσει τετ α τετ μαζί του. Ο υπουργός θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Ασυλο. Αναμένεται να προτάξει τις προτεραιότητες της Ελλάδας για τις νόμιμες οδούς μετανάστευσης, την ενίσχυση των προγραμμάτων ένταξης και τη διερεύνηση της συνεργασίας με όμορες χώρες, όπως η Τουρκία. Ο Δημήτρης Καιρίδης θα δει, επίσης, αύριο τον Χανς Λέιτενς, προτάσσοντας τη σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης για την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τον Frontex. Τον Σεπτέμβριο σχεδιάζει να βρεθεί στην έδρα του oργανισμού στη Βαρσοβία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT