Ψάχνουν στην Αθήνα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπου υπάρχει καπνός υπάρχει πάντα και φωτιά; Αρκετές πληροφορίες αλλά και φήμες ήθελαν τον Δημήτρη Βερβεσό να είναι ο κοινός υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο Αθηναίων. Και μάλιστα ορισμένοι στην Κουμουνδούρου δεν θα έλεγαν όχι σε αυτό το ενδεχόμενο. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν φαίνεται να προκύπτει. Το όνομά του ακούστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να οδηγείται κάπου η συζήτηση. Οπως και του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά. Από τη Χαριλάου Τρικούπη το σχόλιο ήταν καθαρό: «Καμία σχέση». Η στήλη είχε γράψει από την Τρίτη πως ο «εκλεκτός» του Νίκου Ανδρουλάκη φέρεται να είναι ένας καθηγητής του Πολυτεχνείου. Πρόκειται για τον Χάρη Δούκα, για τον οποίο δεν θα απέκλειαν να μπορέσει να προσελκύσει ευρύτερη αποδοχή. Ιδωμεν…

Αναμονή…

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακοινώσει τους γενικούς γραμματείς, όμως οι πυρκαγιές έχουν «παγώσει» τα πάντα. Κρατούμενο πρώτο. Οπως μαθαίνω, στα πρόσωπα που θα ανακοινωθούν δεν θα υπάρχουν υποψήφιοι που δεν εκλέχθηκαν. Δεύτερο κρατούμενο, η επιλογή είναι τέτοια ώστε να συμβολίζεται και η διεύρυνση προς το Κέντρο. Τρίτο στοιχείο, αναμένεται οι γενικές γραμματείες να έχουν «γυναικείο άρωμα».

Πριν από το ντιμπέιτ

Και οι τέσσερις λένε «ναι» για την «τηλεμαχία» στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως πάντα ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Αυτές θα τις συζητήσουν μεταξύ τους. Κάποια πρώτα τηλέφωνα έχουν γίνει. Πριν πάντως οι διεκδικητές της ηγεσίας στην Κουμουνδούρου «μονομαχήσουν» για την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος, θα πρέπει να συμφωνήσουν στην κριτική που θα ασκήσουν στο οικονομικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει το 50% των προεκλογικών της δεσμεύσεων. Εχει ενδιαφέρον πως η Εφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Παππάς συνυπάρχουν στη φρεσκοφτιαγμένη αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Συνεπώς θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν μαζί σε λίγες ημέρες. Πιθανότατα τη Δευτέρα. Και ίσως γίνει και η πρώτη κουβέντα για το «ντιμπέιτ».

Οι «200»των αποδήμων

Σήμερα ξεκινάει στην επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για την ψήφο των αποδήμων και οι 200 φαίνεται να βγαίνουν. Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνουν 198 βουλευτές. Λείπουν μόλις δύο ψήφοι. Τη λύση θα δώσουν ενδεχομένως η Νίκη αλλά και οι Σπαρτιάτες, που εμφανίζονται, όπως πληροφορείται η στήλη, θετικοί και σε επέκταση της ρύθμισης. Η Ελληνική Λύση έχει στυλώσει τα πόδια, αλλά η πλειοψηφία αναμένεται να ρίξει το βάρος της στον Κυριάκο Βελόπουλο, καθώς βλέπουν πως σε μεγάλο βαθμό είναι «εγκλωβισμένος» από τη θετική ψήφο του 2021.

Προγραμματισμός

Ο Κώστας Τασούλας έκανε σαφές, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, πως θέλει να «τρέξει» τις διαδικασίες. Την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά και την Τρίτη, εφόσον χρειαστεί, θα εισαχθεί στην Ολομέλεια η ψήφος των αποδήμων. Οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να μιλήσουν την πρώτη ημέρα και θα είναι η δεύτερη σύγκρουση μετά τις προγραμματικές. Οι ΠΝΠ για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό, αλλά και για τον e-ΕΦΚΑ, θα ψηφιστούν την Πέμπτη 27 του μηνός. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα εισέλθει στην Ολομέλεια την άλλη Τετάρτη. «Αγκάθι» παραμένει το χωροταξικό σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που διαμαρτύρεται για τη διάσπαση των θέσεών του και τη γειτνίαση στα αριστερά έδρανα με τους Σπαρτιάτες. O πρόεδρος της Βουλής είπε πως ψάχνει να βρει λύση, ενώ στη Διάσκεψη των Προέδρων οι βουλευτές του κόμματος δεσμεύτηκαν να επανέλθουν με νέες προτάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT