ΣΥΡΙΖΑ: Με ένα ντιμπέιτ προχωρούν οι «4»

ΣΥΡΙΖΑ: Με ένα ντιμπέιτ προχωρούν οι «4»

Τι συζήτησαν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μιάμιση ώρα συνεδρίαζαν στον 6ο όροφο της Κουμουνδούρου οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία, Εφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Στέφανος Τζουμάκας. Τη συνάντηση για τα οργανωτικά της προεκλογικής διαδικασίας συγκάλεσαν οι δύο γραμματείς, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Παππάς επανέλαβε την πρότασή του για τη διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών, όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να προκρίνεται. Ενα από τα επιχειρήματα που ακούστηκαν είναι ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν μετά το διαρκές συνέδριο εμφανιστεί και κάποιο άλλο πρόσωπο στην κούρσα διαδοχής. Και συνεπώς ένα ντιμπέιτ σε αυτή τη χρονική στιγμή θα ήταν άδικο για τον νεοεισερχόμενο υποψήφιο. Θα πρέπει την ίδια ώρα και τα προγράμματα των τεσσάρων να ταιριάξουν. Ολα δείχνουν πως η τηλεοπτική συζήτηση θα διεξαχθεί λίγο πριν από τις 10 Σεπτεμβρίου που θα στηθούν οι πρώτες κάλπες και μετά τις 3 του μήνα, οπότε και θα συγκληθεί το διαρκές συνέδριο. Ζητούμενο είναι να πάρει τη μορφή διαλόγου και κατάθεσης προτάσεων για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό τα επιτελεία των τεσσάρων αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου για τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο στην ψηφοφορία για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα να μπορούν να λάβουν μέρος και οι «φίλοι» του κόμματος.

Το άνοιγμα της διαδικασίας σε φίλους και όχι μόνο σε μέλη δεν φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, να προχωράει, καθώς είναι εκτός πλαισίου καταστατικού. Διατυπώθηκε η άποψη να παραμείνει το ενδεχόμενο ζωντανό, επιδιώκοντας συναίνεση, όμως όλα δείχνουν πως η ψηφοφορία θα διεξαχθεί όπως έγινε και τον Μάιο του 2022. Θα προσέρχονται να επιλέξουν τη νέα ηγεσία οι ήδη εγγεγραμμένοι, αλλά και όσοι βρεθούν στις κάλπες και επιθυμούν να γίνουν μέλη του κόμματος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Λευτέρης Κρέτσος ως επικεφαλής του isyriza, o Μπάμπης Παπαδάκης από το γραφείο Τύπου, ενώ κάθε υποψήφιος, εκτός από τον Στέφανο Τζουμάκα, είχε μαζί του και έναν συνεργάτη του. Αποφασίστηκε το κόμμα να συνδράμει με μια μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια προκειμένου στην εκλογική διαδικασία να είναι αυξημένη η συμμετοχή. Αυτή θα γίνει μέσω του Διαδικτύου, αλλά και μέσω σποτ που θα ετοιμαστούν. Τα υλικά από τις συνεντεύξεις και τις περιοδείες των υποψηφίων θα ανεβαίνουν στο isyriza και τα κομματικά μέσα θα συνδράμουν για να προβάλουν τις δράσεις τους. Θα υπάρξει συντονισμός των προγραμμάτων των τεσσάρων υποψηφίων από το κόμμα, ώστε να μη συμπίπτουν οι περιοδείες και οι θεματικές εκδηλώσεις τους.

Χθες η Εφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Παππάς επιδόθηκαν σε ένα πρώτο άτυπο ντιμπέιτ μέσα από τις παράλληλες συνεντεύξεις που παρέθεσαν. Μιλώντας στο Kontra, η πρώην υπουργός Εργασίας ανέφερε πως «κοινός μας σκοπός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει τον κόσμο που δεν ικανοποιείται από τη διακυβέρνηση της Ν.Δ. –η οποία θέλει μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών– και να του δώσει προοπτική με έναν βιώσιμο και ρεαλιστικό τρόπο». Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον ΣΚΑΪ, μιλώντας για τις συμμαχίες επισήμανε: «Δεν υπάρχει αριστερό κόμμα ιστορικά που δεν ήθελε να απευθυνθεί σε πάρα πολύ κόσμο αριστερότερα, δεξιότερα. Θα ήταν και παλαβομάρα. Είναι σαν να με ρωτάτε θέλετε το κόμμα μικρό ή μεγάλο». Στη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και ο Νίκος Παππάς στον Flash 99,4: «Είμαστε το κόμμα το οποίο εκτείνεται από την Αριστερά έως το προοδευτικό Κέντρο. Δεν είμαστε ένα κόμμα που έχει ενοικιαστές και ιδιοκτήτες, δεν είμαστε ένα κόμμα που έχει έμπειρους και άλλους άπειρους οι οποίοι πρέπει να εκπαιδευτούν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT