Φωτιά στη Ρόδο: Σύσκεψη υπό τον ΥΠΕΞ για βοήθεια στους ξένους του νησιού

Φωτιά στη Ρόδο: Σύσκεψη υπό τον ΥΠΕΞ για βοήθεια στους ξένους του νησιού

Η Μεγάλη Βρετανία αποστέλλει στη Ρόδο ομάδα ταχείας ανάπτυξης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη υπό τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη για την αντιμετώπιση των διεθνών πτυχών της κατάστασης που έχει προκύψει λόγω των δασικών πυρκαγιών στη Ρόδο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε προ ολίγου στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, όπου έδωσε οδηγίες στους Ακολούθους Υπηρεσίας για τον περαιτέρω χειρισμό της κατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, με εντολή του υπουργού, ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου ώστε να διευκολυνθεί η απομάκρυνση ξένων πολιτών λόγω των εν εξελίξει πυρκαγιών. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο επικοινωνίας 210-3681730.

Βρετανική βοήθεια

Παράλληλα, βρετανική ομάδα ταχείας ανάπτυξης έχει αποσταλεί στη Ρόδο, κατόπιν αιτήματος της πρεσβείας της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα, για την παροχή υποστήριξης στους Βρετανούς πολίτες του νησιού, αγαπημένο προορισμό των τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η βρετανική πρεσβεία, από το Σάββατο, όταν και γιγαντώθηκε η πυρκαγιά στο «σμαραγδένιο νησί», η διπλωματική αποστολή του Λονδίνου βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, τις αεροπορικές εταιρείες και τα πρακτορεία ταξιδίων για την παροχή βοήθειας στους Βρετανούς υπηκόους.

Επίσης προστίθεται ότι ομάδα ταχείας ανάπτυξης του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών βρίσκεται καθ’ οδόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT