Δημοτικές εκλογές: «Κλειδώνουν» οι υποψηφιότητες για την Αθήνα

Δημοτικές εκλογές: «Κλειδώνουν» οι υποψηφιότητες για την Αθήνα

Η Κουμουνδούρου αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως τον Κώστα Ζαχαριάδη, ενώ η Χαρ. Τρικούπη θα στηρίξει τον Χάρη Δούκα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Κώστα Ζαχαριάδη καταλήγουν στην Κουμουνδούρου για τον Δήμο Αθηναίων, με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να θεωρούν πως είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή που θα μπορούσε να γίνει. Μετά το αδιέξοδο στο οποίο είχε βρεθεί η αξιωματική αντιπολίτευση για την υποψηφιότητα στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», σε μια από τις κλειστές συσκέψεις που είχαν γίνει ο Νάσος Ηλιόπουλος είχε πει προφητικά: «Στο τέλος θα πάμε με τον Κώστα». Το παρασκήνιο είναι πλούσιο, καθώς, όπως είχε δημοσιεύσει η «Κ», αρκετοί είχαν προσπαθήσει να πείσουν και τον νυν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο να κατέβει για δεύτερη φορά στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Καλύτερη δυνατή λύση

Δεν ήταν λίγα τα στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμούσαν ο Δημήτρης Βερβεσός να είναι μια κοινή υποψηφιότητα που θα προχωρούσε μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Ζυμώσεις είχαν γίνει, όμως από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι μια τέτοια προοπτική. Ειδικά από τη στιγμή που ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να έχει επενδύσει πολλά στον καθηγητή του ΕΜΠ Χάρη Δούκα. Την Κυριακή το πρωί, η πιθανότητα υποψηφιότητας του Δημήτρη Βερβεσού έκλεισε οριστικά και ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέσω πολλών τηλεφωνημάτων που έγιναν, φέρεται να «κλείδωσε» ως η καλύτερη δυνατή λύση. Εμεινε απρόσμενα εκτός Βουλής λόγω του κακού ποσοστού του κόμματος, είναι μια νεανική – κομματική υποψηφιότητα με ευρεία αποδοχή, ενώ ως τομεάρχης Εσωτερικών και μέλος της επιτροπής αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα. Εχει ήδη επικοινωνήσει με τους υποψήφιους προέδρους, ενώ εκτιμάται πως σύντομα θα μιλήσει στο τηλέφωνο και με τον Αλέξη Τσίπρα. Θεωρείται πιθανό προς το τέλος της εβδομάδας να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να ανακοινωθεί επίσημα η υποψηφιότητά του.

Την ίδια στιγμή, στη Χαριλάου Τρικούπη περιμένουν μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες να ανακοινώσει ο Χάρης Δούκας την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων, προκειμένου ακολούθως να γνωστοποιήσουν τη στήριξη στην υποψηφιότητά του. Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τους υποψηφίους που θα στηρίξει σε έξι περιφέρειες: τον Γιάννη Σγουρό στην Αττική, τον Σταύρο Αρναουτάκη στην Κρήτη, τον Χρήστο Παπαστεργίου στην Κεντρική Μακεδονία, τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου στη Δυτική Μακεδονία, τον Στέφανο Ζούμπα στην Ηπειρο και τον Νικηφόρο Παπανικόλα στο Νότιο Αιγαίο.

Ατυπο χρονοδιάγραμμα

Οι διεργασίες συνεχίζονται προκειμένου να ολοκληρωθεί ο «χάρτης» των υποψηφιοτήτων και στις υπόλοιπες περιφέρειες. Στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη έχουν θέσει ως άτυπο χρονοδιάγραμμα το τέλος του μηνός για την ανακοίνωση όλων των υποψηφιοτήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT