Σακελλαροπούλου: Οι πιλότοι θυσιάστηκαν επιτελώντας το καθήκον. Πενθεί όλη η Ελλάδα

Σακελλαροπούλου: Οι πιλότοι θυσιάστηκαν επιτελώντας το καθήκον. Πενθεί όλη η Ελλάδα

«Δύο νέοι άνθρωποι, ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, έχασαν σήμερα τη ζωή τους στη μάχη κατά της φωτιάς»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συλλυπητήρια για τον θάνατο των δύο χειριστών του Canadair, εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

«Δύο νέοι άνθρωποι, ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, έχασαν σήμερα τη ζωή τους στη μάχη κατά της φωτιάς. Δύο ιπτάμενοι ήρωες, ανάμεσα στους εκατοντάδες άλλους που παλεύουν μέρες τώρα με την πύρινη λαίλαπα. Αψηφώντας τις αντίξοες συνθήκες, οι χειριστές του μοιραίου Canadair θυσιάστηκαν επιτελώντας το καθήκον τους. Η ευγνωμοσύνη μας είναι μεγάλη και η οδύνη για την απώλειά τους βαθιά. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους, καθώς και στους συναδέλφους τους. Όλη η Ελλάδα πενθεί μαζί τους».

Το απόγευμα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη Βουλή. 

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των δύο πιλότων του Canadair, εξέφρασε και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας πως η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στο πλευρό των συγγενών τους.

Συλλυπητήρια και από την Αγκυρα

Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο των δύο χειριστών του Canadair εξέφρασε και ο Τούρκος Υπουργός Αμύνας Γιασάρ Γκιουλέρ στον Νίκο Δένδια.

Tην είδηση έκανε γνωστή ο Ελληνας Υπουργός Αμυνας με ανάρτηση στο Twitter: «Σε επικοινωνία μας, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια ζωής των δύο χειριστών πυροσβεστικού αεροσκάφους στην Εύβοια. Εξέφρασε επίσης τη συμπαράστασή του στον ελληνικό λαό και σε όσους επιχειρούν στην κατάσβεση πυρκαγιών στη χώρα μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT