Πρώτες κόντρες στον ΣΥΡΙΖΑ

Η «Ομπρέλα» αναμένεται να προτείνει τον Νίκο Φίλη για τον Δήμο Αθηναίων

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ανήσυχες» ημέρες ξημερώνουν για την Κουμουνδούρου, καθώς τόσο για τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και για τον επόμενο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεκινήσει οι πρώτες κόντρες.

Μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα», αναμένεται στη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου να προτείνουν τον Νίκο Φίλη για υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων. Διετέλεσε βουλευτής της Α΄ Αθηνών για οκτώ χρόνια, με τα στελέχη που τον στηρίζουν να τονίζουν πως αποτελεί μια ισχυρή κομματική υποψηφιότητα, που γνωρίζει καλά τα ζητήματα της πρωτεύουσας. Η σκέψη αυτή, ωστόσο, έρχεται σε σύγκρουση με τη διαφαινόμενη βούληση της πλειοψηφίας, ο ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπηθεί στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας από τον Κώστα Ζαχαριάδη.

Ενα νέο στέλεχος που έχει δώσει μάχες σε δύσκολες στιγμές του κόμματος, με πολλούς στην Κουμουνδούρου να πιστεύουν πως μπορεί να απευθυνθεί και σε κεντρώους μετριοπαθείς ψηφοφόρους. To θέμα αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς και ενδεχομένως να μπει και σε ψηφοφορία.

Παρέμβαση Πολάκη

Στο πεδίο που αφορά τη νέα ηγεσία, οι «μπαλοθιές» του Παύλου Πολάκη σχετικά με την αποστροφή της Εφης Αχτσιόγλου για τους δημοσιογράφους δεν πέρασαν απαρατήρητες στην Κουμουνδούρου. Από τη στιγμή που ο βουλευτής από τα Χανιά έχει αποφασίσει να «ξαναπιάσει το πληκτρολόγιο» και να επαναφέρει το οξύ του ύφος, δεν το κάνει τυχαία. Είτε γιατί επιθυμεί ο ίδιος τελικά να είναι υποψήφιος είτε γιατί επιχειρεί να συγκροτήσει ένα μέτωπο κατά της πρώην υπουργού Εργασίας. Η Εφη Αχτσιόγλου τόνισε σε συνέντευξή της στο Kontra: «Nα μην τους αδικούμε τους δημοσιογράφους, κάνουν τη δουλειά τους και θεωρώ ότι και οι δημοσιογράφοι δεν θα πρέπει να μας αδικούν», συμπληρώνοντας πως μπορεί να υπάρξει μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Και επειδή ο Τύπος αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον Παύλο Πολάκη, δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει: «Ενημερώνω προς πάσα κατεύθυνση: Θα συνεχίσω να “αδικώ”… αυτούς τους “δημοσιογράφους” και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης που υπηρετούν! Γιατί αλλιώς αυτή η χώρα ούτε θα ξεβρωμίσει, ούτε θα φτιάξει!… ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ…».

Ερχεται σε σύγκρουση με τη διαφαινόμενη βούληση της πλειοψηφίας, ο ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπηθεί στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας από τον Κώστα Ζαχαριάδη.

«Χοντραίνει το παιχνίδι» στην Κουμουνδούρου; Είναι φυσιολογικό από κάποια στιγμή και μετά οι τόνοι να ανέβουν και οι υποστηρικτές των υποψηφίων, αλλά και οι ίδιοι να αρχίσουν να «ξιφουλκούν». Αυτό είναι κάτι, ωστόσο, που κεντρικά στην Κουμουνδούρου δεν το επιθυμούν. Γι’ αυτό άλλωστε και η παρέμβαση του Παύλου Πολάκη δεν ήχησε καλά σε αρκετά στελέχη. Η κόντρα συνεχίστηκε με την πρώην υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, να παρεμβαίνει και να απαντά στον κ. Πολάκη: «Αφενός καλό θα ήταν να μας αναλύσει και την αντίστοιχη απάντηση του Νίκου Παππά, που λέει ακριβώς τα ίδια την επόμενη μέρα στην ίδια δημοσιογράφο, αφετέρου καλό θα είναι να διαβάζουμε και να ακούμε χωρίς παρωπίδες».

Η Εφη Αχτσιόγλου αποφεύγοντας να μπει σε οποιαδήποτε διαμάχη επισήμανε, μιλώντας στο «Κόκκινο 91,4 Θεσσαλονίκης», πως «πρέπει να σταθούμε στο περιεχόμενο της πολιτικής, δηλαδή αντί να βάζουμε ταμπέλες, να μιλήσουμε και να επεξεργαστούμε συγκεκριμένα πώς απαντάμε στις ανάγκες των ανθρώπων που θέλουμε να εκπροσωπούμε. Τι λέμε στον κόσμο της εργασίας σήμερα για τα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τι λέμε στους ανθρώπους της παραγωγής για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, για τα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τι λέμε για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής».

Από τη στιγμή που οι υποψηφιότητες είναι ανοιχτές μέχρι το διαρκές συνέδριο της 3ης Σεπτεμβρίου, στην αξιωματική αντιπολίτευση επικρατεί αναμονή, αλλά και «καχυποψία» για όσους φέρονται πως θα ανοίξουν τα χαρτιά τους την τελευταία στιγμή. Αν και έχει αντιδράσει με τη διαδικασία για το χρονοδιάγραμμα των εκλογών, δεν φαίνεται να κλείνει το ενδεχόμενο καθόδου του στην κούρσα διαδοχής ο Διονύσης Τεμπονέρας. Συζητήσεις υπάρχουν και για τον Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος όμως διευκρινίζει συνεχώς πως το βάρος του το ρίχνει αποκλειστικά στον ρόλο του ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT