Κικίλιας: Συνέντευξη τύπου για τις δασικές πυρκαγιές την Παρασκευή

Κικίλιας: Συνέντευξη τύπου για τις δασικές πυρκαγιές την Παρασκευή

Συνέντευξη τύπου στις 11:30 π.μ. ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, o καθηγητής Κλιματολογίας Χρήστος Ζερεφός, ο αρχηγός της πυροσβεστικής και ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέντευξη τύπου για τις δασικές πυρκαγιές θα παραχωρήσουν την Παρασκευή στις 11:30 π.μ. ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, o καθηγητής Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας Χρήστος Ζερεφός ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς και ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευάγγελος Γκουντούφας.

Μικρότερος κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή

Βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα στο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Παρασκευή 28 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επτά περιοχές θα είναι στο «πορτοκαλί» της κατηγορίας 4: Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αργολίδα, η μισή Κρήτη και τα νησιά στο Ανατολικό Αιγαίο.

Την Πέμπτη διατηρήθηκε το ανώτατο επίπεδο 5, ακραίου κινδύνου, για περιοχές της Δυτικής Αττικής , της Εύβοιας – εκτός της Σκύρου. Κόκκινες παρέμειναν και η Αργολίδα, η Κορινθία, η Μεσσηνία, περιοχές της Αχαΐας, της  Ηλείας, περιοχές της Λάρισας, της Μαγνησίας, των Σποράδων, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική , το Αγιο Ορος και νησιά του Ιονίου. Πολύ υψηλός ήταν ο κίνδυνος σε άλλες 17 περιοχές στην επικράτεια.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT