ΣΥΡΙΖΑ: Περίπλοκος γρίφος ο Δήμος Αθηναίων

ΣΥΡΙΖΑ: Περίπλοκος γρίφος ο Δήμος Αθηναίων

Αυξήθηκαν οι πιθανοί υποψήφιοι, καθώς στους Κώστα Ζαχαριάδη και Νίκο Φίλη προστέθηκαν οι Κώστας Τσουκαλάς και Ολγα Μπαλαούρα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον ∆ήμο Αθηναίων συζήτησαν αρκετά χθες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και κοινό σημείο δεν βρέθηκε. Στις ήδη γνωστές υποψηφιότητες του Κώστα Ζαχαριάδη, που υποστηρίζει μεγάλη μερίδα στελεχών, και του Νίκου Φίλη από μέλη της «Ομπρέλας», προστέθηκαν ακόμη δύο. Ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, με τον Διονύση Τεμπονέρα να καταθέτει τη συγκεκριμένη πρόταση, και η Ολγα Μπαλαούρα, που υποστηρίζει η «Ανοιχτή πόλη». Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, αρχιτέκτων μηχανικός στο επάγγελμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο Νίκος Παππάς κατά την τοποθέτησή του είπε πως καλό είναι να γίνει άλλη μια συνάντηση με τον μπασκετμπολίστα συνονόματό του, Νίκο Παππά. Αν δεν προχωρήσει, σημείωσε πως ο Κώστας Τσουκαλάς είναι μια καλή περίπτωση για τον Δήμο της Αθήνας, δείχνοντας προς τα πού θα κινηθεί. Είναι σαφές πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι τάσεις, με τη νέα τους σύνθεση, μέτρησαν τις δυνάμεις τους στο κόμμα. Με την προσθήκη του Κώστα Τσουκαλά οι ισορροπίες πλέον είναι οριακές. Ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας, άλλωστε, αποτελεί μια κομβική επιλογή που θα σηματοδοτήσει πολλά και για την κούρσα της διαδοχής. Τον λόγο πήραν κατά τη συνεδρίαση και ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Νίκος Φίλης.

Ο κ. Ζαχαριάδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στα «Parapolitika 90,1» άνοιξε τα χαρτιά του για το πώς θα κινηθεί σε επίπεδο συμμαχιών στην περίπτωση που πάρει το «χρίσμα». «Βεβαίως θα επιδιώξω και από τον πρώτο γύρο και όχι μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Εχω την άποψη ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει μεγαλύτερες και περισσότερες αυτοδιοικητικές συμμαχίες».

Παράλληλα με τις διεργασίες για τα αυτοδιοικητικά, οι υποψήφιοι έχουν μπει για τα καλά στη μάχη της διαδοχής. Η Εφη Αχτσιόγλου από τη Θεσσαλονίκη ξεκαθάρισε πως «το μεγάλο ερώτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής δεν είναι αν θα στρίψει προς τα αριστερά ή προς το Κέντρο. Το ερώτημα είναι κατά πόσο το σχέδιό μας εκφράζει πραγματικά τους ανθρώπους που επιδιώκουμε να εκπροσωπούμε, κατά πόσο το σχέδιο αυτό απαντάει σε συγκεκριμένες απαιτήσεις και συγκεκριμένα ερωτήματα με έναν ανάλογα συγκεκριμένο τρόπο».

Στα ταυτοτικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε και ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό City 106,1 της Θεσσαλονίκης. «Η παράταξή μας ή θα εκφράσει το εύρος των δυνάμεων από την Αριστερά έως το Κέντρο, όπως λέει η διακήρυξή μας, ή θα περιοριστεί στο ασφαλές λιμάνι της ριζοσπαστικής Αριστεράς, το οποίο δεν είναι επαρκές για να διεκδικήσουμε τη νίκη». Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που αύριο σχεδιάζει να επισκεφθεί την Κόρινθο και να συζητήσει με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε το σύνθημα της καμπάνιας του: «ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ + ΕΝΩΤΙΚΑ + ΑΡΙΣΤΕΡΑ #γιατί_μπορούμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT