Θεωρείο: Εξαρση του μεταναστευτικού

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και μέσα σε όλα, πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας μού έλεγαν πως τον τελευταίο μήνα έχουμε έξαρση και των μεταναστευτικών ροών. Προφανώς και οι διακινητές έχουν καλή ενημέρωση πως το Λιμενικό είναι απασχολημένο με τις πυρκαγιές ανά την Ελλάδα, καθώς κάνει διαρκώς εκκενώσεις που έχουν φτάσει τους 4.000 ανθρώπους, και βρήκαν ευκαιρία να επαναδραστηριοποιηθούν. Αποτέλεσμα, σε σχέση με τον περυσινό Ιούλιο να έχουν τριπλασιαστεί οι ροές, πλησιάζοντας τις 2.000 και προκαλώντας έξτρα πονοκέφαλο στο Λιμενικό Σώμα.

Κρας τεστ

Οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο κρας τεστ για τον νέο νόμο για την ψήφο των αποδήμων. Δεν σας κρύβω πως αντιλαμβάνομαι ότι στην κυβέρνηση βάζουν αρκετά ψηλά τον πήχυ, καθώς η πλήρης άρση των περιορισμών εκτιμούν ότι θα αυξήσει κατακόρυφα τον αριθμό συμμετοχής. Στο Μαξίμου αποφεύγουν να μιλούν για αριθμούς, αλλά από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα θα κάνω μια πρόβλεψη: αυτό που περιμένουν είναι σίγουρα έναν αριθμό ψήφων αποδήμων πάνω από 150.000.

Λήξη κόντρας

Σας πάω στα αυτοδιοικητικά, καθώς έχει ενδιαφέρον αυτό που συνέβη στον Βύρωνα, όπου τερματίστηκε μια «γαλάζια» εσωκομματική κόντρα μετά οκτώ χρόνια μεταξύ Ν. Χαρδαλιά και Μ. Μπαντή. Ο τελευταίος κατέβαινε πάντα «αντάρτης», καθώς δεν λάμβανε τη στήριξη του κόμματος, με αποτέλεσμα η Ν.Δ. να χάνει τον δήμο. Η κόντρα έληξε με πρωτοβουλία του νυν υφυπουργού Εθνικής Αμυνας, ο οποίος έλυσε έναν χρόνιο γόρδιο δεσμό, με τον Μπαντή να παίρνει το «χρίσμα». Μένει να αποδειχθεί εάν μπορεί να κερδίσει τον μεγάλο δήμο από τον νυν δήμαρχο και εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Γρ. Κατωπόδη.

Κομμένες οι άδειες

Οσα συνέβησαν με τον Νότη Μηταράκη επηρεάζουν έμμεσα και τους υπόλοιπους υπουργούς, οι οποίοι έσπευσαν να ακυρώσουν προσώρας τις άδειές τους, ακόμη και αυτοί που δεν έχουν υπηρεσιακή σχέση με τις πυρκαγιές. Αυτό σημαίνει πως όσο διαρκεί η κρίση, ελπίζω για λίγο ακόμη, όλο το υπουργικό θα είναι στη θέση του.

Στήριξη

Με αφορμή την πυρκαγιά στην αεροπορική βάση στη Νέα Αγχίαλο, κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια που αφορούσαν τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά και τον αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Γεώργιο Φασούλα, περί άρσης εμπιστοσύνης της κυβέρνησης στο πρόσωπό τους. Κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί, όπως δεδομένη είναι και η στήριξη στον Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Φλώρο.

Ολα ανοικτά

Η περίπτωση Μηταράκη έχει πολλαπλές επιπτώσεις σε διάφορα επίπεδα, καθώς το φαινόμενο πολιτικά στελέχη να μη διαισθάνονται την κρισιμότητα των στιγμών είναι συχνό. Στο πλαίσιο αυτό μαθαίνω πως στην Πειραιώς είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τον Γιώργο Πατούλη, ο οποίος το βράδυ της φωτιάς στην αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου βρέθηκε στην 7η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού. Οπου κάποια στιγμή ο περιφερειάρχης μεράκλωσε και άρχισε, υπό τους ήχους των τραγουδιών της Κατερίνας Στανίση, να χορεύει. Το θέαμα προκάλεσε έντονη ενόχληση, σε σημείο μάλιστα που στελέχη του κόμματος άφηναν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στήριξη του περιφερειάρχη, ο οποίος χθες το βράδυ υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT