Σπαρτιάτες: Ο Β. Στίγκας «υποβαθμίζει» την ανταρσία

Σπαρτιάτες: Ο Β. Στίγκας «υποβαθμίζει» την ανταρσία

Παράταση, τουλάχιστον ολιγοήμερη, στην αρχηγία του σχήματος Σπαρτιάτες, που συγκροτήθηκε από πρόσωπα προσκείμενα στον καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλ. Κασιδιάρη, εξασφάλισε ο Β. Στίγκας

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση, τουλάχιστον ολιγοήμερη, στην αρχηγία του σχήματος Σπαρτιάτες, που συγκροτήθηκε από πρόσωπα προσκείμενα στον καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλ. Κασιδιάρη, εξασφάλισε ο Β. Στίγκας.

Γνωστός και για τη συνεργασία του με τον Γ. Λαγό, επίσης καταδικασμένο πρώην συνοδοιπόρο του Κασιδιάρη, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, μόλις μία ημέρα μετά την πρωτοφανή ανταρσία εις βάρος του από εννέα εκ των έντεκα βουλευτών του κόμματος, προέβη σε δήλωση σχετικής υποβάθμισης της πράξης δημόσιας αμφισβήτησης της ηγετικής του επάρκειας, ανακοινώνοντας πως την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους αμφισβητίες του προκειμένου από κοινού να λύσουν «τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί». Συγκεκριμένα, ο Β. Στίγκας μεταξύ άλλων δήλωσε: «Μετά τα δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν στην Κ.Ο., αποφασίσαμε να γίνει σύγκληση της Κ.Ο. την επόμενη εβδομάδα και να λυθούν τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί».

Ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους αμφισβητίες του, ώστε να λύσουν από κοινού «τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί».

Υπενθυμίζεται ότι μία ημέρα πριν, μιλώντας στην Ολομέλεια, ο βουλευτής των Σπαρτιατών Κ. Φλώρος είχε μεταξύ άλλων χαρακτηρίσει «ευχάριστο γεγονός των ημερών» την υποψηφιότητα Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων. Λαμβάνοντας αμέσως μετά τον λόγο, ο Β. Στίγκας έλεγε πως δεν είχε ενημερωθεί για την κίνηση Φλώρου και δημοσιοποιούσε την πρόθεσή του να πάρει «κάποια μέτρα». Λίγες ώρες μετά, εννέα βουλευτές των Σπαρτιατών με κοινή δήλωσή τους, εκφράζοντας αφοσίωση ουσιαστικά στον έγκλειστο, αποδοκίμαζαν τον πρόεδρό τους λέγοντας: «Καταδικάζουμε τις αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου εις βάρος του συναδέλφου μας κ. Κ. Φλώρου». Μάλιστα έδειχναν και τους «εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους» σημειώνοντας πως θα δώσουν λύση στα «ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος», φράση που ερμηνευόταν ως προαναγγελία συνεδριακής καθαίρεσης του σημερινού νόμιμου αρχηγού.

«Το κόμμα Σπαρτιάτες το διοικώ εγώ, βεβαίως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ενδεχομένως να έχουν είτε συναισθηματικούς δεσμούς είτε να μη γνωρίζουν καλά τη λειτουργία ενός κόμματος ή τη λειτουργία μέσα στο Κοινοβούλιο», σχολίασε χθες ο Β. Στίγκας μιλώντας με δημοσιογράφους, για να προσθέσει μεταξύ άλλων: «Επειδή είμαι Σπαρτιάτης, είμαι μόνος εναντίον όλων. Οποιος θέλει να μείνει ας μείνει και όποιος θέλει να φύγει ας φύγει. Εγώ, και μόνος μου να μείνω, θα κάνω αυτά που πρέπει να κάνω».

Σε ερώτηση αναφορικά με το αν υπήρξε επικοινωνία του ιδίου με τον καταδικασμένο πρώην υπαρχηγό των χρυσαυγιτών Ηλ. Κασιδιάρη ή με τους βουλευτές που συνυπέγραψαν την εις βάρος του κοινή δήλωση, ο Β. Στίγκας απάντησε αρνητικά μόνο ως προς το άτομό του: «Εμένα δεν με έχει πάρει κανένας τηλέφωνο. Εντολές δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT