Θεωρείο: Φορτισμένο κλίμα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός ελέγχου κατάσταση διαμορφώνεται στους Σπαρτιάτες, καθώς οι εξελίξεις μετά την «ανταρσία» της πλειοψηφίας των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας κατά του επικεφαλής του κόμματος, Βασίλη Στίγκα, παραμένουν άδηλες. Η αρχικά προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση της Κ.Ο., που είχε προαναγγελθεί με στόχο «να λυθεί η παρεξήγηση», μετατίθεται προς το τέλος της εβδομάδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα παραμένει ιδιαίτερα φορτισμένο. Οι βουλευτές που βρέθηκαν απέναντι από τον Στίγκα, στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων, φαίνεται ότι επιμένουν στις θέσεις τους. Ο κ. Στίγκας, ο οποίος είχε σπεύσει να ευχαριστήσει τον καταδικασμένο υπαρχηγό της Χ.Α. για τη βοήθεια ώστε να μπει το κόμμα στη Βουλή, μάλλον αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως δεν θα πρέπει να θεωρεί δεδομένο τον έλεγχο της Κ.Ο., μιας και η συζήτηση για την «πραγματική ηγεσία» δείχνει να αποκτά υπόσταση.

Παράπονα

Στους «μικρούς» της Βουλής αρχίζουν να αποτυπώνονται οι εντυπώσεις από τον πρώτο μήνα παρουσίας και δράσης τους στο Κοινοβούλιο. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχει προκρίνει ως μία από τις βασικές προτεραιότητές της να επιτύχει μια πιο «ζωηρή» Βουλή, με υποχρέωση για αυξημένη συμμετοχή των βουλευτών στις κοινοβουλευτικές δραστηριότητες. Φαίνεται ότι οι πρώτοι που βρίσκουν φορτωμένο το πρόγραμμα κοινοβουλευτικών καθηκόντων που τους έχει ανατεθεί, είναι ορισμένοι από τους βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας, οι οποίοι εκφράζουν σε συνομιλητές τους σχετικά παράπονα.

Πραγματικοί φίλοι

Αχάριστοι δεν είναι όλοι. Και στις δύσκολες στιγμές αποδεικνύεται ποιοι είναι πραγματικοί φίλοι και θα σε στηρίξουν όταν βάλλεσαι πανταχόθεν. Να, για τον Γιώργο Πατούλη μια τέτοια περίπτωση είναι ο Χάρης Ρώμας. Ο ηθοποιός, ο οποίος πέρασε την πόρτα της πολιτικής ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Πατούλη το 2019 και υπηρέτησε ως αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού, έσπευσε χθες να δηλώσει τη στήριξή του στον απερχόμενο περιφερειάρχη και κάλεσε και τους υπόλοιπους «συνοδοιπόρους» στην Περιφέρεια Αττικής, επί τετραετίας Πατούλη, «να μη δείξουν ίχνος αχαριστίας». Παρεμπιπτόντως, ο κ. Ρώμας είναι υποψήφιος στον Δήμο Χαλανδρίου.

Προνομιακή σχέση

Το «καθένας με τα όπλα του» βρίσκει ευρεία εφαρμογή στη διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου κάθε υποψήφιος επιστρατεύει όλα τα διαθέσιμα μέσα για να υπερισχύσει έναντι των αντιπάλων. Ιδιαίτερα «δραστήριος» αποδεικνύεται υποψήφιος με παλαιά και προνομιακή σχέση με ιστοσελίδες που διακρίνονται για τακτικές «ανορθόδοξου πολέμου», οι οποίες έχουν μπει γερά στη μάχη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT