Θεωρείο: Εσωκομματική τρικυμία

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τρόπο να καταφέρουν συντριπτικό πλήγμα στην κυβέρνηση πίστεψαν ότι βρήκαν μέλη της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο. Με επιστολή τους προς τα «κεντρικά», πρότειναν να στηρίξει το κόμμα την υποψηφιότητα Μουτζούρη για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, υποστηρίζοντας ότι διαθέτει «καραμανλική πολιτική ταυτότητα» και ότι εάν κερδίσει, «ο κ. Μητσοτάκης θα στραπατσαριστεί και θα υποστεί μια μεγαλειώδη ήττα με σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις». Η αποκάλυψη της επιστολής από την τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr προκάλεσε εσωκομματική τρικυμία, την παραίτηση του συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, Στ. Καραβασίλη, και καταγγελίες περί «πολιτικών αριβισμών».

Διακοπές με μέτρο

Το μήνυμα που έστειλε το Μέγαρο Μαξίμου με την αποπομπή του Νότη Μηταράκη ήταν σαφές προς όλα τα κυβερνητικά στελέχη, που σχεδιάζουν μικρές αποδράσεις από την Αθήνα, με βάση πάντοτε και τις εξελίξεις. Από αυτό τον κανόνα δεν εξαιρείται το επιτελείο του Μαξίμου. Οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού κινούνται σε λογική ολιγοήμερων διακοπών και υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν πάντοτε πίσω αρκετοί για να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη παραστεί. Οι περισσότεροι, δε, επιλέγουν προορισμούς με οδική πρόσβαση, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν άμεσα εφόσον παραστεί ανάγκη.

Πάει «Αθήνα Ψηλά»

«Εργο ορατό και μετρήσιμο» είδε στην Αθήνα ο Γιώργος Βουλγαράκης στη διάρκεια της θητείας του Κώστα Μπακογιάννη και γι’ αυτό αποφάσισε να συστρατευθεί μαζί του. Το ανακοίνωσε ο ίδιος χθες, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που συνοδευόταν από κοινή φωτογραφία των δύο. Ο κ. Βουλγαράκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 είχε κατέβει με δικό του συνδυασμό, τον «Αθήνα και πάλι Αθήνα». Τώρα θα συστρατευθεί με την «Αθήνα Ψηλά» του κ. Μπακογιάννη, με την οποία θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Κινητικότητα

Το ενδιαφέρον των δικαστικών αρχών έχουν προσελκύσει οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες πολιτών από πολλές περιοχές της χώρας, ιδιαίτερα τις νησιωτικές, για ανεξέλεγκτη «αξιοποίηση» παραλιών με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες και θα πρέπει να αναμένονται κινητικότητα και επιτόπιοι έλεγχοι από δικαστικούς λειτουργούς, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παραβάσεις, η έκταση και η σοβαρότητά τους. Το ενθαρρυντικό είναι πως σε πολλές περιπτώσεις, και μόνο στο άκουσμα πιθανών ελέγχων, οι παρανομούντες σπεύδουν να μαζευτούν, προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT