Θεωρείο: Αποσύρουν την υπογραφή τους

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γράφαμε προχθές για την κρίση που ξέσπασε στη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, μετά την έμπνευση κάποιων να προτείνουν στο κόμμα να στηρίξει την υποψηφιότητα Μουτζούρη για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Tο θέμα γίνεται όλο και πιο σουρεαλιστικό, καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι υπογράφοντες τη σχετική επιστολή αποσύρουν το όνομά τους από το κείμενο. Χθες, είχε μείνει μόνο ένας να στηρίζει το αίτημα. Περιττό να πούμε ότι στην Κουμουνδούρου δεν χάρηκαν ιδιαίτερα με την πρόταση. «Προφανώς και δεν το συζητάμε, δεν θα μπει καν στα όργανα», ήταν η απάντηση κομματικού στελέχους σε ερώτημα αναφορικά με την τύχη που θα έχει η πρόταση.

Το Βολτ στηρίζει Δούκα

Nέα στήριξη στην υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για τον Δήμο Αθηναίων εκδηλώθηκε χθες, αυτή τη φορά από το Βολτ Ελλάδας. Στην ανακοίνωσή του το κόμμα κάνει λόγο για «υποψηφιότητα πολιτικής καινοτομίας, που μπορεί να προσφέρει στους πολίτες της Αθήνας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βιωσιμότητας και ψηφιακού εκσυγχρονισμού, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά την καθημερινότητά τους και αντιμετωπίζοντας τις ανάγκες και τις χρόνιες πιέσεις που έχουν προκύψει από την περιβαλλοντική και κλιματική κρίση». Χαιρετίζει, δε, την επιστημονική κατάρτιση του κ. Δούκα και υπογραμμίζει τη στόχευση των προτάσεών του για άμεσες παρεμβάσεις μικροκλίμακας.

Στο ραντάρ των κομμάτων

Το «κίνημα της πετσέτας» ξεκίνησε ως αυθόρμητη αντίδραση των πολιτών σε φαινόμενα αυθαιρεσίας στις παραλίες και ως τέτοιο κέρδισε τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση πολλών. Τώρα, τα κόμματα έχουν αρχίσει και στρέφουν την προσοχή τους σε αυτό, προφανώς αξιολογώντας ότι μόνο κέρδη θα μπορούσαν να έχουν αν καταφέρουν να συμπορευθούν με τις κινητοποιήσεις. Βεβαίως, σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι εύκολο να θεωρηθεί ότι επιχειρείται «καπέλωμα» των κινητοποιήσεων και οι κομματικοί σχεδιασμοί να γυρίσουν μπούμερανγκ.

Επιτήδειοι με «νουμεράκια»

Το αθάνατο επιχειρηματικό πνεύμα των επιτηδείων δεν εξαντλείται τελικά ποτέ. Να, κάτι τέτοιο συνέβη στο κτηματολόγιο της Αθήνας, όταν διαπιστώθηκε ότι σχηματίζονται αξημέρωτα ουρές από πολίτες που χρειάζεται να εξυπηρετηθούν για κάποια υπόθεσή τους. Οπως καταγγέλθηκε χθες, κάποιοι πηγαίνουν νωρίς και παίρνουν αριθμό προτεραιότητας, τον οποίο στη συνέχεια πουλάνε με αντίτιμο 15-20 ευρώ. Με δεδομένο ότι, όπως ειπώθηκε, κάποιοι χρειάστηκε να περιμένουν ακόμη και 17 ώρες για να εξυπηρετηθούν, προφανώς δεν λείπουν οι απεγνωσμένοι ενδιαφερόμενοι, που θα δεχτούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να γλιτώσουν την ταλαιπωρία.

Τελειώνει ο μήνας του μέλιτος

Ο Σωκράτης Φάμελλος επελέγη από τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας διότι όλοι συμφώνησαν ότι δεν «δελφινίζει», δεν θα μπει δηλαδή σε παιχνίδια της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου. Μετριοπαθής, καταρτισμένος, σοβαρός, χωρίς να υποδαυλίζει κόντρες, με ήπιο λόγο: αυτά τα χαρακτηριστικά προβλήθηκαν για να αιτιολογήσουν την επιλογή του. Κυρίως, όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την ηγεσία φάνηκε να πιστεύουν ότι δεν θα «κάνει παιχνίδι» για κάποιον από τους αντιπάλους τους. Στην πορεία, όμως, και μάλιστα από νωρίς, άρχισαν να τους ζώνουν τα φίδια ότι «κάνει παιχνίδι» για τον εαυτό του. Οτι, δηλαδή, τρέφει φιλοδοξίες για να διεκδικήσει και ο ίδιος την ηγεσία. Και ο μήνας του μέλιτος και της απροϋπόθετης στήριξης του ρόλου του τελειώνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT