ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτη δημόσια βολή εκ των έσω κατά Ζαχαριάδη

ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτη δημόσια βολή εκ των έσω κατά Ζαχαριάδη

Με φίλια πυρά που την υπονομεύουν «με το καλημέρα» αρχίζει η –με μεγάλη καθυστέρηση ως προς την έναρξή της– προσπάθεια του Κ. Ζαχαριάδη να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων στις επικείμενες εκλογές

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φίλια πυρά που την υπονομεύουν «με το καλημέρα» αρχίζει η –με μεγάλη καθυστέρηση ως προς την έναρξή της– προσπάθεια του Κ. Ζαχαριάδη να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων στις επικείμενες εκλογές. Στο ανώτατο κομματικό επίπεδο, η πρώτη δημόσια βολή ήρθε από τον Π. Πολάκη, ενώ έκαναν ήδη την εμφάνισή τους σχόλια που συνδέουν την αυτοδιοικητική υποψηφιότητα του κ. Ζαχαριάδη με την κούρσα διαδοχής του Αλ. Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Πολάκης χαρακτηρίζει με έμφαση «μεγάλο λάθος» την απόφαση να απορριφθεί η υποψηφιότητα του πρώην καλαθοσφαιριστή Ν. Παππά, επισημαίνει πως «δεν είναι στραβός ο γιαλός», πως «απαιτείται άλλη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από αυτή που κάποιοι ωθούν» και εξαπολύει βέλη με σαφή στόχο, μεταξύ άλλων, τον κ. Ζαχαριάδη αλλά και την κ. Αχτσιόγλου. «Δεν θα εμπνευστεί κανείς με αυτά τα γενικόλογα “τεχνοκρατικά”, τα “συμπεριληπτικά”, τα “αλληλέγγυα” και τα ηθικοπλαστικά», πρόσθεσε ο κ. Πολάκης, υποσχόμενος πως θα συνεχίσει.

Είχε προηγηθεί η δήλωση Ζαχαριάδη, στην οποία μεταξύ άλλων σημείωνε πως στόχος του είναι μια «Αθήνα πρωτεύουσα αλληλεγγύης και συμπερίληψης».

«Απαιτείται άλλη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από αυτή που κάποιοι ωθούν», έγραψε ο Πολάκης.

Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι σε πρόσφατη ομιλία της η εκ των υποψηφίων για την προεδρία ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Το αν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κινηθεί προς τα αριστερά ή προς το Κέντρο είναι απλουστευτικό και λανθασμένο ερώτημα. Δεν φωτίζει τα ζητήματα στρατηγικής ενώ, παράλληλα, συγχέει την ταυτότητα με την απεύθυνση».

Την ίδια στιγμή είδε το φως της δημοσιότητας σχόλιο σε φιλικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ μέσο, σύμφωνα με το οποίο, «τη μικρή σκέψη μιας κλειστής κομματικής υποψηφιότητας την επέβαλαν οι Αχτσιόγλου – Τσακαλώτος. Επειδή η υποψηφιότητα που πλειοψήφησε είναι αυτή της Εφης Αχτσιόγλου, ξεκάθαρα η επιλογή της επανεκλογής του Κώστα Μπακογιάννη διά περιπάτου είναι δική της. Τη χρεώνεται ακέραια». Ως γνωστόν, ο κ. Ζαχαριάδης είχε παλαιότερα υποστηρίξει σε τηλεοπτική συνέντευξή του (ΣΚΑΪ), πως «η Εφη Αχτσιόγλου έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά κόμμα κυβερνητικό».

Σε σαφώς ηπιότερους τόνους, ο επίσης εκ των διεκδικητών της ηγεσίας Ν. Παππάς, αφού όπως και ο κ. Πολάκης δημοσιοποίησε την προτίμησή του στον συνονόματο και συνεπώνυμό του πρώην καλαθοσφαιριστή, αναφέρει: «Την επιλογή που πλειοψήφησε, αυτή του Κώστα Ζαχαριάδη, θα τη στηρίξουμε όλοι και όλες. Η επόμενη μέρα και το κόμμα για το οποίο παλεύουμε απαιτούν σεβασμό των αποφάσεων και αξιοπιστία προς την κοινωνία».

Θετικές δηλώσεις για τον κ. Ζαχαριάδη έκαναν η γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος Ράνια Σβίγκου και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Στ. Καλπάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT