Θεωρείο: Γρήγορα και συντονισμένα

Ικανοποίηση για την ταχύτητα με την οποία «έτρεξαν» οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των συνδυασμών που θα στηρίξει η Ν.Δ. στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου επικρατεί στο κυβερνών κόμμα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποίηση για την ταχύτητα με την οποία «έτρεξαν» οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των συνδυασμών που θα στηρίξει η Ν.Δ. στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου επικρατεί στο κυβερνών κόμμα. Στην Πειραιώς κινήθηκαν πιο γρήγορα και συντονισμένα σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα –με εξαίρεση ίσως το ΚΚΕ, όπως παρατηρεί στέλεχος της Ν.Δ.–, τη στιγμή που στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται ακόμη να ψάχνουν σε κάποιες περιοχές. Τα εύσημα εισπράττει ήδη ο γενικός διευθυντής της Ν.Δ. Γιάννης Σμυρλής, που είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές.

Η αναφορά Τσακαλώτου

Στον ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως, η διαδικασία για εκλογή νέου προέδρου παραμένει στην πρώτη γραμμή και σε σημαντικό βαθμό οι καθυστερήσεις στα αυτοδιοικητικά αποδίδονται και στο κενό ηγεσίας. Στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα, πάντως, τίποτα δεν αφήνεται να περάσει χωρίς να αναλυθεί διεξοδικά από τους άμεσα ενδιαφερομένους και όχι μόνον. Ετσι, δεν πέρασε απαρατήρητη από τους συνυποψηφίους του μια χθεσινή αναφορά του Ευκλείδη Τσακαλώτου από την Κεφαλονιά. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε ότι είναι υπέρ μιας συλλογικής ηγεσίας. Και κάποιοι θεωρούν ότι η αναφορά δεν έχει να κάνει μόνο με το πώς θα επιλέξει ο ίδιος να κινηθεί εφόσον κερδίσει, αλλά και με την προσπάθεια να θέσει ένα πλαίσιο στους υπολοίπους.

Θέλουν «ηχηρά» ονόματα

«Εντάξει, εμείς δεν θα καταφέρουμε να έχουμε κάποιον σαν τον Γιώργο Βουλγαράκη, αλλά κάνουμε προσπάθεια για ό,τι καλύτερο». Αυτή ήταν η απάντηση ανθρώπου κοντά στον Κώστα Ζαχαριάδη όσον αφορά τη διαμόρφωση του συνδυασμού για τον Δήμο Αθηναίων. Ασφαλώς η «κληρονομιά» της «Ανοιχτής Πόλης» θα είναι η βάση, ωστόσο θα επιδιωχθεί να ενταχθούν στον συνδυασμό και «ηχηρά» ονόματα. Ο ίδιος ο Ζαχαριάδης διαμηνύει ότι θα παραμείνει στον δήμο για όλη την πενταετία, καθώς θεωρεί ότι η δουλειά εκεί αποτελεί μεγάλη πρόκληση, με σκληρά πολιτικά χαρακτηριστικά, και δεν «βλέπει» την υποψηφιότητά του ευκαιριακά.

Ολοκλήρωση

Στο ΠΑΣΟΚ, όπου μετά την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου θα επανέλθουν σε πλήρεις ρυθμούς λειτουργίας, φιλοδοξούν μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας να ολοκληρώσουν τις υποψηφιότητες για τις περιφέρειες. Μετά την ανακοίνωση, χθες, της υποψηφιότητας του Σπύρου Σκιαδαρέση για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, απομένουν τα χρίσματα σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, σε μια διαδικασία ιδιαίτερα επίπονη, κυρίως σε σχέση με τη διατήρηση ισορροπιών σε επίπεδο τοπικών οργανώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT