Βρούτσης: «Αμείλικτο κυνήγι και παραδειγματικές τιμωρίες»

Βρούτσης: «Αμείλικτο κυνήγι και παραδειγματικές τιμωρίες»

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογραμμίζει πως θα χρειαστεί αμείλικτο κυνήγι για την πρόληψη επεισοδίων και δηλώνει απογοητευμένος για όσα έχουν συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά την δολοφονία του Αλκή Καμπανού

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οaναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης εξέδωσε ανακοίνωση μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ στα αιματηρά επεισόδια με Κροάτες χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογραμμίζει πως θα χρειαστεί «αμείλικτο κυνήγι» για την πρόληψη επεισοδίων και εκφράζει τα συλλυπητήριά του, δηλώνοντας απογοητευμένος για όσα έχουν συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά την δολοφονία του Αλκή Καμπανού: «Βρισκόμαστε ξανά απέναντι σε ένα τόσο αποτρόπαιο γεγονός» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η δήλωση του αναπλητωτή υπουργού Αθλητισμού

«Είμαστε συγκλονισμένοι από το αδιανόητο περιστατικό ωμής βίας, που στοίχισε τη ζωή του 29χρονου Μιχάλη, φιλάθλου της ΑΕΚ. Ενός νέου ανθρώπου που μαχαιρώθηκε θανάσιμα σε επιδρομή από “εισαγόμενους” και εγχώριους χούλιγκαν, οι οποίοι μπήκαν στην Ελλάδα και έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια μόνο για να σκοτώσουν.

Η αθλητική κοινότητα και σύσσωμη η ελληνική κοινωνία πενθεί και δικαίως απαιτεί να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις σ’ αυτό το πολυπαραγοντικό ζήτημα, που απασχολεί διεθνώς όλες τις χώρες.

Είναι απογοητευτικό και για εμάς τους πολιτικούς ότι, παρά το σύντομο χρονικό διάστημα από τη δολοφονία του Aλκη Καμπανού και ύστερα από σειρά εξαιρετικά αυστηρών μέτρων που έχουν θεσπιστεί, βρισκόμαστε ξανά απέναντι σε ένα τόσο αποτρόπαιο γεγονός.

Η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να εγγυάται την προστασία και την τήρηση της έννομης τάξης. Οφείλουμε να βρούμε άμεσα τις κατάλληλες, σύγχρονες για την εποχή, απαντήσεις πάταξης των παραβατικών.

Σε στενή συνεργασία με τις ομάδες, καθώς δρουν υπό τον μανδύα της “αφοσίωσης” σ’ αυτές. Και με αμείλικτο κυνήγι για την πρόληψη των επεισοδίων και παραδειγματικές τιμωρίες, όταν συμβαίνουν. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μιχάλη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT